• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
Bitlisliler Ramazan ayının arifesinde mezarlıklara akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir metreyi aşkın karın yerde bulunduğu kentte mezarlıklar doldu taştı. Bu gece yapılacak ilk sahurla birlikte İslam âlemi Ramazan ayının ilk orucunu tutacak. Akşam kılınacak teravih namazıyla birlikte, ümmeti kuşatan rahmet ayının içine girilecek.

Bitlisliler, hayatını kaybeden yakınlarını da unutmadılar. Hayatını kaybeden yakınlarına ruhuna bir Fatiha, bir Yasin-i Şerif okumak isteyen binlerce Bitlisli, yanlarına aldıkları ikramları mezarlıkta çocuklara ve mezarlık ziyaretine gelenlere dağıttılar.

7'den 70'e her yaştan vatandaşlar, Kur'an-Kerim'lerini alarak mezarlıklara gitti. Kentin farklı noktalarında bulunan mezarlıklar ziyaretçilerle doldu taştı.

8 Ağustos Mahallesi'nde bulunan ve Bitlis'in en büyük mezarlığı olan Kadiriler Mezarlığı, gün boyu ziyaretçilerini ağırladı.

Mezarlıkların en küçük ziyaretçileri olan çocuklar ise bir yanda ellerine aldıkları küreklerle mezarlıkların üzerinde biriken karları, ücret karşılığında temizlerken, bir yandan da yakınların hayrına ikramda bulunan vatandaşların verdiği ikramlarla poşetlerini doldurdular. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir