• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
`DUMAN`sız Bursa istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA – Duman grubunun 25 Mayıs’ta Kültür Park’ta düzenleyeceği konser Bursa’da Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi tarafından Ulu Camii bahçesinde yapılan bir basın açıklamasıyla protesto edildi.
 
Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay okudu.
 
Duman Grubu’nun  “REZİL” adlı şarkısında İhlas Suresi’nin 3.ayetiyle alay ettiğini hatırlatan Altay, “Allah’ın ayetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkınızda utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz her tür hareketleri nefretle telin ve protesto ediyoruz” dedi.
 
Herkesi tepki vermeye çağıran Altay, “Ahirette, ‘Ey kulum, kitabımla dalga geçildi. Buna karşı sen ne yaptın?’ diye sorulduğunda, ‘Ey Rabbim, ben gücümün yettiğince doğrunun yanında durdum onları engellemeye çalıştım’ diyebilelim” ifadelerini kullandı.
 
Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misalini veren Altay, “Sivil toplum örgütleri olarak, Bursa halkına sesleniyoruz. ‘DUMAN’sız Bursa istiyoruz’ sloganıyla, İhlas Suresi’yle dalga geçen grubun konserine gitmeyin diyoruz” şeklinde konuştu.
 
Duman’ın konserinin Cuma gününe kadar iptal edilmemesi halinde Bursa’da protestoların devam edeceğini belirten Altay, başta vali olmak üzere, ilgili tüm yetkililerden konuyla alakalı hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu.
 
Daha önce Duman’ın Diyarbakır’da vereceği konser, Bilge Gençlik Kulübü, STK’lar ve duyarlı halk tarafından protesto edilmişti.
 
Gelen tepkilerden dolayı Kütahya’da yapılması planlanan konser ise, iptal edilmişti.
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir