• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Youtube'dan İlke Haber Ajansı'nın kanalına keyfi "kapatma" kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Youtube, videoları her ay toplamda bir milyonu aşkın izlenme alan İlke Haber Ajansı'nın 150 bini aşkın kanalını keyfi gerekçelerle kapatma kararı aldı.

20 Aralık 2021 tarihinde İlke Haber Ajansı'na (İLKHA), kanalın kapatıldığına dair e-mail atan Youtube, kapatılma gerekçesi olarak ise kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilerek sergilenen "uyuşturucu maddelerin" gösterilmesi olarak öne sürdü.

O tarihten bu yana İLKHA'nın yaptığı itirazları kabul etmeyen Youtube, son olarak 26 Mart'ta verdiği cevap ile kanalın açılmamak üzere kapatılmasına karar verildiğini belirtti.

Kuruluşunun temelinde, emperyalistlere ve işgalci siyonist rejime hizmet etmek olan Youtube'un, kanalı kapatma gerekçesi olarak öne sürdüğü "uyuşturucu maddelerin gösterilmesi", aslında paravan bir gerekçe olduğu bilinen bir gerçek.

Nitekim İlke Haber Ajansının, başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında Müslümanlara yönelik zulmü belgeleyen videoları, platform üzerinden paylaşmasını hazmedemeyen Youtube, her fırsatta bu videolara yönelik sansür, ihtar, içerik kaldırma gibi yollara başvurdu. Bu videolar nedeniyle kanalı kapatması halinde tepki çekeceğini bilen Youtube, böylece yukarıda da belirtildiği üzere paravan bir gerekçeye sarıldı.

"Mazlum, mahrum ve ezilmiş insanların sesi olma" misyonuyla hareket eden İLKHA, Youtube'un tüm bu engellemelerine rağmen hakkı haykırmaktan vazgeçmeyecektir. (İLKHA)

Sizler de Youtube'un bu haksız ve keyfi kararına tepki göstermek için İLKHA'nın şu kanallarını takip edebilirsiniz:

İLKHA TV

Ilke News Agency

Ajansa Nûçeyan a Îlke

İLKHA

ئاژانسی هەواڵەکانی ئیلکە (Sorani)

وكالة إيلكا للأنباء (Arapça)



Bu haberler de ilginizi çekebilir