• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Filistinli Acılı Babadan Uluslararası Topluma Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail hükumeti, bir Fransız televizyon kanalının Gazze’de küçük bir çocuğun babasının kucağındayken İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü yönünde verdiği haberin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

2000 yılında yaşanan çatışmadan hemen sonra Filistinli çocuğun öldüğü açıklanmış bu da İsrail’e karşı başlatılan ikinci intifadayı tetiklemişti.

İsrailli yetkililer, olaydan sonra başlattığı soruşturmada söz konusu çocuğun vurularak öldürüldüğü yönünde bir delil bulunmadığı sonucuna vardıklarını belirterek Fransız kanalından haberini düzeltmesi talebinde bulundu.

Olayın resmi olarak soruşturulmasına katkıda bulunmaya hazır olduklarını açıklayan Fransa 2 televizyonu gerektiği takdirde öldürülen Filistinlinin mezarının da açılabileceğini açıkladı.

İsrail’in söz konusu iddialarının kabul edilemez olduğunu söyleyen öldürülen Filistinli Muhammed’in babası uluslararası bir araştırma komisyonunun olayı soruşturması çağrısında bulundu.

“Bazen oğlum Muhammed’in hayatta olduğunu bazen Filistinliler tarafından öldürüldüğünü söylerler. Bir keresinde beni ve oğlumu kameraya kaydederek, bize ateş edenin Filistinliler olduğunu göstermeye çalıştılar. Oğlum hayatta ise beni kim vurdu o zaman?”

13 yıl önce Gazze’de yaşanan olayda oğlunu kaybeden ve kendi vücuduna kurşun isabet eden Filistinli baba Ürdün’de tedavi altına alınmıştı. (Euronews)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir