• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Normalde etiketler değişmeli ama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet 3 ay önce gıdada indirim kararı aldığında karar henüz uygulamaya geçmeden marketler ürünlere zam yapmış, etiketlerle oynamış, indirimin başladığı gün ise etiketleri yüzde 7 oranda düşürmüştü.

Yani önce zam yapmış sonrasında yasal indirimi uygulamak zorunda kalmıştı. yani hükümetin vatandaş faydalansın diye hayata geçirdiği KDV indirimi marketlere yaramıştı. 110 liradan satılan yağ fiyatı biranda 300 liraya kadar yükselmiş ve Rusya'dan yola çıkan gemiler sayesinde yağın fiyatının düşeceği söylenmişti.

Gemiler herhalde bir Türlü Türkiye'ye varamıyor. Zira fiyatlar çıktığı yerde durmuş gibi.

Şimdi hükümet yine hamle yaptı

Geçen hafta temizlik ürünlerinde de KDV indirimine gidildi. Temel ihtiyaç maddelerinde yüzde 18 olan KDV yüzde 8'e çekildi.

Elbette KDV'nin indirilmesi vatandaşın lehine ama nedense bu indirim etikete yansımıyor.

Yani marketlerde temizlik ürünlerinde bir indirimin olması gerekiyor ve bu indirim uygulaması bugün hayata geçiyor. Ne var ki vatandaş pek umutlu değil!

Zira nasıl ki gıdadaki KDV indirimi vatandaşın değil, marketlerin cebine gitti korkulan o ki bu da sermaye sahiplerinin cebine gide!

Nitekim aynı senaryo bir kaç gün önce sahnelenmeye başladı bile. Temizlik ürünlerinde KDV indirimi haberi sonrasında özellikle çocuk bezinde fahiş fiyat arttırımına giden firmalar bugün yasal olan KDV indirime gitmek zorunda kalacaklar.

Peki sıradan vatandaş bu oyunu görürken devleti yönetenler görmüyor mu? Hiç mi çareleri yok

Misal 80'li yıllarda ürünlerin üzerine fiyatları yazardı. Hiçbirşey yapamıyorsanız bu eski ama etkili uygulamayı devreye sokabilirsiniz.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir