• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2486.168
  • ...
Havacılığı Geliştiren Özel Sektördür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü`nün 80. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Esenboğa Havalimanı Yeni Hangar`da tören düzenlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, buradaki konuşmasına DHMİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına hitaben "Bugünlerde de havanızdan geçilmiyor. 80-90 milyar liralık ihale yaptık. Herkes DHMİ`yi konuşuyor. Haklı bir başarınız var, haklı da bir gururunuz var" sözleriyle başladı.

Havacılığın havalı olduğu kadar riskli bir sektör olduğuna işaret eden Yıldırım, havacılıkta emniyetin en zayıf halkaya göre şekillendiğini, bu nedenle ekip çalışmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

"İHALEYİ ALAN ONLAR, HAVASINI ATAN BİZİZ"

DHMİ Genel Müdürlüğü ekibinin İstanbul`a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinden daha büyük işler yapabileceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sadece Bakanlığımız, SHGM, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve orada çalışan 10 bin arkadaşımız değil, havacılığı bu hale getiren elini değil, kafasını taşın altına koyan özel sektörümüzdür, müteahhitlerimizdir, özel sektör şirketlerimizdir. Onun için onlar da bu işin içinde en büyük payı almışlardır. Terminalleri yapan onlar, en büyük ihaleyi alan onlar, havasını da atan biziz. Ne yapacaksın? İş bileceksin, mühim olan iş bilmek. Kim yaparsa yapsın iş bizim tarafa yazılıyor.`Onlar müteahhit işi yaptı, paralarını aldı` diyor millet. Sonunda getirisi bize. İş yapılmazsa da bize. Onun için bizim bunlara gözümüz gibi bakmamız lazım. İş sona ermezse o zaman yine biz hesap vereceğiz."
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir