• DOLAR 32.436
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2479.348
  • ...
Çığa yakalanan 12 İtalyan kayakçı kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gürpınar ilçesinde Başet Dağına çıkan kayakçı sporcular çığa yakalandı. Aralarında biri yerli olmak üzere 13 kişilik ekipten 6'sı çığ altında kaldı.

 

Çığ altında kalan kayakçılardan 2'si kendi imkanlarıyla kurtulurken 4'ü ise Life-Beep cihazıyla yerleri tespit edilerek arkadaşları tarafından kurtarıldı. Çığda yaralanan bir kayakçı olay yerine çağrılan ekiplerce hastaneye kaldırıldı.

Konuya ilişkin Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "İlimize bağlı Gürpınar ilçesi sınırları içerisinde kalan Başet dağına yurt dışından kayak sporu faaliyeti için gelen biri yerli rehber 12'si İtalya vatandaşı olmak üzere 13 kişilik ekipteki 6 kişinin çığa maruz kaldıkları, 2 kişinin yüzme hareketiyle çığdan kurtulduğu, diğer 4 kişinin ise Life-Beep cihazıyla yerleri tespit edilerek arkadaşları tarafından çığ altından çıkarıldıkları, çıkarılan bir bayan kayakçının hipotermi geçirdiği ve kaburgalarında ağrısı olduğu bilgileri alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Hipotermi geçiren bayan kayakçı helikopterle kayak alanından alınarak sağlık kuruluşuna sevki yapılmıştır. Diğer kayakçılarda olumsuz bir durum bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir