• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Afganistan'a ulaştıracak 4️. "İyilik Treni" yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci ABD'nin yıllarca Afganistan'a yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle on binlerce kişi hayatını kaybetti. Yüz binlerce kişi olumsuz hayat şartlarından kaçmak ve yaşamlarına devam edebilmek amacıyla göç etmek zorunda kaldı. Ayrıca ülkede bu yıl yaşanan kuraklık ve ağır kış koşulları nedeniyle, gıda basta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmak neredeyse imkânsız hale geldi. Bugün Afganistan’da 12.9 milyon çocuk insani yardıma muhtaç durumda, 18.8 milyon kişi ise acil gıdaya ihtiyaç duyuyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda bir araya gelen 25 STK'nın katılımıyla Afganistan halkının kendi ülkelerinde, daha insani şartlarda yasamasını sağlamak için bir yardım seferberliği başlattı.

Daha önce 7 trenden oluşan insani yardımın gönderildiği Afganistan'a AFAD koordinasyonunda hazırlanan 4. İyilik Treni de hazırlanarak düzenlenen törenle gönderildi.

Afganistan'a ulaştırılmak üzere gönderilen 68 konteyner ve 3 trenden oluşan "4. Afganistan İyilik Treni"nde bin 478 ton insani yardım bulunuyor. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir