• DOLAR 32.433
  • EURO 34.484
  • ALTIN 2488.112
  • ...
Emeklilerden “ek zam” talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İLKHA muhabirine konuşan Ekmen, emeklilerin genel manada büyük bir sıkıntı içinde olduklarını anlattı.

Emeklilerin aldıkları maaşla ev sahibi olmalarının artık bir hayal olduğunu vurgulayan Ekmen, bu şartlarda, hayat pahalılığı karşısında emeklilerin kendi geçimlerini yapamayacak durumda olduklarını ifade etti.

Emeklilerin ev sahibi olmalarına zemin hazırlanması gerektiğini dile getiren Ekmen, yapılacaksa da mutlaka evlerin emeklilerin aldığı ücret dikkate alınarak yapılması gerektiğini kaydetti.

“Emekliler, bırakın ev sahibi olmayı büyük bir yaşam mücadelesi veriyor”

Emeklilerin zor günler geçirdiğini söyleyen Ekmen, “Evler çok pahalanmış, hayat pahalılığı çok zor olmuş. Bu zamlara, ekonomiye karşı emekliler, bırakın ev sahibi olmayı büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Hayat pahalılığı son derece artmış ki çarşı-pazara gittiklerinde zavallılar ne alacaklarını bile bilemiyorlar.” dedi.

“Emeklilerin her türlü ihtiyacı giderilmelidir”

Batman’da 908 konutun daha yapılacağını, bu konutlara şimdiye kadar 7 bine yakın kişinin müracaat ettiğini aktaran Ekmen, şöyle devam etti:

“Bu da Batman’da ne kadar konut ihtiyacının olduğunu gösteriyor. Herkesi ev sahibi yapmak, hayat şartlarını düzeltmek, geçim sıkıntılarına çözüm bulmak sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Bu nedenle hem aldıkları aylıklar hem hayat şartlarının düzeltilmesi hem de son dönemlerini iyi şartlarda sürdürmeleri için mutlaka emeklilere el atılmalı, ihtiyaçları giderilmelidir.”

“Emekliye gelirden de pay verilmesi gerekiyor”

Emekliye verilen zamla enflasyon zammının çok farklı olduğuna dikkat çeken Ekmen, “Hemen hemen her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam yapıldı. Böyle bir artış karşısında emekliye yüzde 25-30’luk zam bunu kurtarmaz. Zamlar karşısında emeklinin aldığı ücretin büyük bir kısmı eriyip gidiyor. Emekliye gelirden de pay verilmesi gerekiyor. Emeklilerin aldığı ikramiye, maaş düşüktür. Sağlıktaki katkı payı ayrı bir yük getirmektedir.” diye konuştu.

“Yeni bir zam, artış bekliyoruz”

Emeklilerin genel manada büyük bir sıkıntı içinde olduklarını belirten Ekmen, son olarak şunları söyledi:

“Türkiye’de 13 buçuk milyon emekli var. Bu kadar insanı ihmal etmek bence doğru değildir. Bir takım iyileştirmelerde yapıldı, teşekkür ediyoruz ama daha iyi yapılması gerekiyor. Daha fazla verilmesi gerekiyor. Bu verilen yeterli değil. Verilenler hayat şartlarına göre çok cüzi kalmıştır. Yeni bir zam, artış bekliyoruz. Emeklilerimize bir ek zammın daha verilmesi talebimizdir. Hayat şartlarına göre ikramiyeler en az yüzde 100 artmalıdır.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir