• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Hamas'tan Tel Aviv eylemine kutlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, eylemin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra yayımladığı bildiride, Filistin halkının evlatlarının, Filistin topraklarının her bir karışı üzerinde gerçekleştirdiği tüm kahramanca eylemlerinin, işgal terörüne, onun Filistin toprağına, halkına ve mukaddesatına yönelik suçlarının artmasına karşı verilen doğal ve meşru bir cevap olduğunu ifade etti.

Hamas açıklamasında; "Biz, işgalciyi, ihlallerini ve suçlarını artırma gafletinden dolayı defalarca uyardık. Filistinli halkımız onun önünde elleri kolları bağlı bir halde duracak değildir. Onun terörüne mümkün olan bütün yollarla karşılık verecek, Kudüs'ünü, Aksa'sını ve işgal altındaki bütün toprağını koruyacaktır. Onu kapsamlı bir direnişle savunacaktır ki bu da işgalciyi geri adım atmaya zorlayacak bir şekilde birbirini izleyecek, onun düşmanca tutumunu frenleyecektir." ifadelerine yer verdi.

Bu arada Filistin'deki diğer direniş hareketleri ve bu hareketlerin liderleri de yaptıkları açıklamalarda işgalciye karşı gerçekleştirilen Tel Aviv eyleminden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, eylemciyi tebrik ettiklerini belirttiler.

Dün akşam saatlerinde Tel Aviv'de gerçekleştirilen eylemde 5 işgalcinin öldürüldüğü, 6 işgalcinin ise yaralandığı haber verilmişti. Eylemi gerçekleştiren Ziya Hamarişe ise şehit edildi. İşgalcilerin açıklamalarında eylemde üç kişinin olduğu belirtilmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir