• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
İMSİAD Başkanı Andıç: KDV oranı değişikliğinde yeni bir düzenleme talep ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnşaat sektörünün aşırı fiyat artışları ve malzemeye ulaşmada yaşadığı sıkıntılar devam ederken, konut satışlarında uygulanan KDV oranı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla değiştirildi.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, mevcut durumda 150 metrekareye kadar olan konutlarda yüzde 1, 150 metrekareden fazla olanlarda yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranının değiştirildiğini belirtti.

Andıç, “01.04.2022 tarihinden itibaren alınacak yapı ruhsatlarında Türkiye’deki tüm konut teslimlerinin 150 metrekareye kadar olan kısmı yüzde 8’e, aşan kısmı ise yüzde 18 oranında KDV’ye tabi olacaktır. Bu KDV değişikliği, ülkemizde üretilen konutların yaklaşık yüzde 90’ını oluşturan 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 7’lik zam anlamını taşımaktadır” diye konuştu.

Alt ve orta gelirli konut alıcılarının aleyhine olan bu değişikliğin, üst gelir grubunun konut KDV yükünün alt ve orta gelir grubunun alacağı konuta yüklenmesiyle sonuçlanabileceğine işaret eden Andıç, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 150 metrekareye kadar olan konutların KDV oranında yeni bir düzenleme talep ettiklerini söyledi.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir