• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
CHP, Çanakkale şehitleri için okulda Kur'an okunmasını hazmedemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Esenyurt Şehitler Ortaokulu’nda 25 Mart’ta  “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir anma programı düzenlendi.

Programda öğrencilerden biri Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirirken bir öğretmen de "şehitlik" kavramını anlattı.

Şehadet kelimesinden türeyen şehitliğin, "Allah yolunda öldürülen Müslümanları" ifade ettiğini belirten öğretmen, "Şehitler, şehit olduklarını anladıkları andan itibaren ruhları cennetteki yerlerini görürler. Bu sebeple şehitlerin şehit olduklarına, cennete gideceklerine Allah ve melekleri şahitlik ettiği için biz onlara şehit diyoruz." diyerek Hazreti Muhammed'in "Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünyaya geri dönmeyi arzu etmez. Sadece şehit, gördüğü aşırı itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister." hadisi şerifini hatırlatıyor.

Bu görüntülerin CHP zihniyetli bir kişi tarafından çekilip sosyal medyada paylaşılmasının ardından CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

CHP zihniyeti değişmiyor

Kaya, soru önergesinde, "Videoda yer alan görüntülerde, önce okulun bahçesinde bir öğrenci mikrofondan Kur'an okuyor, ardından alkış sesleri yükseliyor. Şehitler arasında ayrım yapan anlayışla, şehitlerin vatan şehidi değil, 'İslam şehidi' olduğu anlatılıyor." diyerek CHP zihniyetinin, öteden beri İslamî terimlere ve mukaddesatlarına düşman olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Kaya, önergede, "Görüntülerde, eylemlerini İslam'a dayandıran IŞİD’in propaganda tarzı, okullarda uygulamaya sokularak provalar yapılıyor. IŞİD’in yaymaya çalıştığı Selefilik okullarımızda benimsetilmeye çalışılarak alkışlar eşliğinde Kur'an okutuluyor" diyerek hedef saptırıyor.

Kur'an okunması suçmuş gibi göstermeye çalıştı!

Bu ifadeleriyle binlerce yıldır okunan ve Müslümanların, uğruna şehit olduğu Kur'an-ı Kerim'i, bir yapıya ve bir mekana has kılmaya çalışan Kaya, önergesinde Kur'an okunmasını bir suçmuş gibi göstererek okul idaresi hakkında soruşturma çağrısında bulunma cüretini gösterdi.

"Dinsiz bir nesli" arzuluyorlar

Tekke ve zaviyelerin kapatılması ve Kur'an harflerinin kaldırılmasına zemin hazırlayan ve günümüzde tüm okullarda birlikte uygulanması imkansız hale gelen Tevhid-i Tedrisat Kanununu sahiplenen Kaya, böylece CHP zihniyetinin Kur'an ve İslami derslerin eğitim müfredatından çıkarılarak "dinsiz bir nesil" yetiştirilmesi arzusunu itiraf etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir