• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Müzakere sürerken, Rusya'dan gerilimi tırmandıran açıklama: Ukrayna ordusunu yok ettik!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünya Ukrayna ve Rus heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği barış görüşmelerinden güzel haberler beklerken, Rusya'dan gerilimi daha da tırmandırabilecek bir açıklama geldi.

"UKRAYNA ORDUSUNA BÜYÜK BİR DARBE VURULDU"
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlayan askeri operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını ve Ukrayna ordusuna büyük bir darbe vurulduğunu söyledi. Şoygu açıklamasında Ukrayna ordusunun hava gücünün neredeyse tümüyle imha edildiğini belirtti. Ukrayna ordusunun askeri kapasitesinin büyük ölçüde yok edildiğini kaydeden Rus bakan, bundan sonra Rus ordusunun temel görevinin Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinin kurtarılması olacağını ifade etti.

"NATO'YA DA UYGUN ŞEKİLDE YANIT VERİLECEK"
Ukrayna'da yaklaşık 600 yabancı paralı askeri öldürüldüğünü söyleyen Şoygu, NATO'nun Ukrayna'ya savaş uçağı ve hava savunma sistemi göndermesi halinde buna uygun şekilde yanıt verileceğini de belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı daha önce de operasyonun Donbas bölgesine yoğunlaşacağını bildirmiş, bu açıklama "Ukrayna'da ilerleyemeyen Rusya taktik değiştirdi" yorumlarına yol açmıştı.

"SON 24 SAATTE 68 ASKERİ ÜS YOK EDİLDİ"
Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, "Son 24 saatte Ukrayna'ya ait 68 askeri üs yok edildi" açıklamasında bulundu. Konaşenkov, operasyonların başladığı günden bu yana Ukrayna'nın toplam kayıplarına da değinerek, "Özel askeri harekatın başlangıcından bu yana toplamda 123 uçak ve 74 helikopter, 311 insansız hava aracı, bin 738 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 181 çok amaçlı roketatar, 726 top ve havan topu ile bin 592 adet özel askeri araçlar imha edildi" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir