• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanından hayırseverlere çağrı: Gözleri yollarda bir gıda kolisi bekleyen muhtaçlar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

‘Umut Ayı Ramazan’ temasıyla bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeyi amaçladıklarını belirten Güzel, hayırseverlerden bu hayırlı işte kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

 

Mübarek Ramazan ayından istifade etmek ve hayırlara nail olmak için fakirleri, yoksulları, kimsesizleri, yetimleri daha fazla görüp gözetmek gerektiğini belirten Güzel, “Onlara merhamet kanatlarımızı açmalıyız, yardım ellerimizi uzatmalıyız. Peygamber Efendimizin ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez.’ uyarısını rehber edinmeliyiz.” dedi.

Umut Kervanı olarak yıl boyunca yardım çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerine dikkat çeken Güzel, ancak yılın bazı dönemlerinde faaliyetlerinin daha da artarak yoğunluk kazandığını kaydetti.

“Hayırseverlerden gelecek tüm bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız”

Çalışmalarının yoğunluk kazandığı dönemlerden birinin de mübarek Ramazan ayı olduğuna işaret eden Güzel, şöyle devam etti:

“Bu Ramazan ayı için faaliyetlerimizin temasını ‘Umut Ayı Ramazan’ olarak belirledik. Bu temayla dua ve temennimiz Ramazan ayının maddi ve manevi olarak toplumumuzun tüm kesimleri için umut olmasıdır. Umut Kervanı olarak yetim, yoksul ve ihtiyaç sahipleri ile hayırseverlerimiz arasında köprü görevi olmak gayesiyle Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.”

Ramazan ayının başlamasıyla kayıtlarında bulunan ihtiyaç sahipleri arasından tespitlerine göre en alt gelir düzeyinden başlamak üzere, gıda kumanyaları dağıtmaya başlayacaklarını vurgulayan Güzel, hayırseverlerden gelecek zekât, fitre, sadaka ve her türlü ayni ve nakdi olan tüm bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma çalışmalarının Ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade etti.

“Hayırseverlerimizin bizlere eşlik ederek bağışlarının kimlere nasıl dağıtıldığını görmelerini istiyoruz”

Güzel şöyle devam etti: “Bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sürecinde önceliğimiz hayırseverlerimizin, bizzat bizlere eşlik ederek bağışlarının kimlere nasıl dağıtıldığını görmeleri ayrıca bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Hazreti Peygambere ‘Hangi sadaka en faziletlidir?’ diye sorulunca, ‘Malı az olanın gücüne göre verdiği (sadaka!)’ cevabını vermiştir. Bizlere düşen, Peygamber efendimizin sadaka konusunda ki bu anlayışını düstur edinerek, bağışlarımızla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye azami gayret etmeliyiz.”    

“Kayıtlarımız ve hazırlıklarımız arasında ciddi bir fark var”

Tüm hayırseverlere çağrıda bulunan Güzel, “Kayıtlarımızda ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 13 bin 588 mağdur aile kaydımız bulunmaktadır. Bu Ramazan'da da hayırseverlerimizin katkıları ile temel gıdalardan oluşturduğumuz 3 bin adet kumanya hazırlığımız tamamlanmıştır. Ancak kayıtlarımız ve hazırlıklarımız arasında ciddi bir fark bulunmaktadır. Gözleri yollarda bir gıda kolisi bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi yetim ve yoksulu sevindirmek adına hayırseverlerimizin daha fazla maddi katkı ve desteğine ihtiyaç duymaktayız. Bundan önce yardım çağrılarımız hayırseverlerimiz tarafından büyük bir ilgi ve teveccühle karşılık bulmuştu. Bu Ramazan yine, hayırseverlerimizin üzerlerine düşeni yapacaklarına olan inancımız tamdır.” diye konuştu.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir