• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Bitlis Eren Üniversitesinde kar festivali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk oyunları gösterisiyle başlayan festivalde kayak gösterisi, halat, kızak, naylonla gruplar arası kayak ile kardan heykel yarışmaları renkli görüntü oluşturdu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, gazetecilere, bu yılın bereketli olduğunu, özellikle bu sene mart ayında daha önceden görülmeyen yağış yaşandığını söyledi.

Bugüne kadar 10 metre kar yağdığını belirten Elmastaş, şöyle konuştu:

"Karı her zaman külfet olarak gördük. Bunu faydaya dönüştürmek istedik. Güzel bir festival yaparak bunu eğlenceye dönüştürmeye çalıştık. Bugün de mart ayının en güneşli gününe denk geldik. Festivalimizde birtakım yarışmalarla öğrencilerimiz gönüllerince eğleniyor. Kayak tesisimiz Türkiye'de bir ilk. Tesisimizde birtakım eğitim faaliyetleri yapılıyor. Hem öğrencilerimize hem de Bitlisli vatandaşlarımıza eğitimlerimiz devam ediyor. Bu festival de bir ilk. İnşallah ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz."

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise bu yıl kente 10 metre kar yağdığı belirterek uzun yıllardır bu kadar kar görmediklerini kaydetti.

Tanğlay, "Sadece mart ayında 4,5 metre kar yağdı. Bugün martın 27'si sanki şubat ayındayız. Yerdeki kar kalınlığı 2 metre civarındadır. Yağan karı artık biraz daha kendi lehimize çevirmemiz lazım. Bu tarzda festivaller yapmamız lazım. Bu yıl üniversitemizin, belediyemiz ile Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) düzenlediği festivaller çok güzel geçti." diye konuştu.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği festivalde, katılanlara ikramda bulunuldu. BEÜ kampüsündeki kayak merkezinde düzenlenen festivale Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir