• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt semt pazarında bir esnaf, günün sonunda peştamalinde biriktirdiği paraları düzetirken 20 TL banknotunun üzerinde şöyle bir yazının olduğunu fark etti:

Bu para köyde çobanlık yaparken uçurumdan düşüp vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı.

Bu yazıyı gören pazarcı esnafı ise çok duygulandı ve günlerdir bu paranın kime ait olduğunu araştırıyor.

“Uçurumdan düşüp vefat eden babasının cebinden çıkan son parayı harcamış”

Muhammed Tarhan

Pazarcı esnafı Muhammed Tarhan, önceki gün yaşanan ve pazarcı esnafını duygulandıran olayı şöyle anlattı:

“Önceki gün her zamanki gibi günlük satışımızı yaparken bir müşteri bizden alışveriş yapmış. Günün sonunda peştamalda biriktirdiğimiz paraları düzenlerken paranın bir tanesinde şöyle bir yazının var olduğunu gördük: ‘Bu para köyde çobanlık yaparken uçurumdan düşüp vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı.’ Ben bu ibareyi okuduğum zaman çok üzüldüm, duygulandım demek ki bu şahıs bir hatıra olan ve babasının cebinde bulduğu parayı harcamak zorunda kalmış.”

“Bu paranın sahibi kesinlikle yanımıza uğrasın ve emanetini geri alsın”

Gerçekten durumun çok üzücü olduğunu ifade eden Tarhan, “Gerçekten böyle bir olay olmuş ise bu para harcanacak bir para değil, biz çok duygulandık. Bu meseleyi pazarcı arkadaşlarla da konuştuk ve durumu istişare ettik. Eğer bunu sahibini bulursak elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Bu bir anıdır, sürekli onun yanında olması gereken bir hatıra, rahmetli babasının cebinden çıkan son para, sizin aracılığınızla babasına Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu paranın sahibi kesinlikle yanımıza uğrasın ve emanetini geri alsın elimizden gelen yardımı da yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız