• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BİNGÖL - Bingöl`de 06 Temmuz 2011 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle: 


Bingöl Gazetesi: Belediye`nden Almanca kurs 
Bingöl Belediyesi Almanca dilini öğrenmek isteyenler için kurs açacak

 

Bingöl Olay Gazetesi: Elektrik faturalarının ödeme süresine tepki 

AKSA Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.`nin (FEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından fatura ödeme sürelerinin 1 aydan, 12 güne düşürülmesine tepki gösterdi. 

Mayıs ayından itibaren çıkan elektrik faturalarında ödeme sürelerinin kısaldığını gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Önceki dönemlerde süregelen 1 aylık ödeme diliminin AKSA Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından neden kısaldığı ise merak konusu oldu. 

Ödeme süresinin kısalmasına tepki gösteren vatandaşlar,"Bu dönem çıkan faturayı görünce şok olduk. Zira yıllardır çıkan faturanın 1 aylık ödeme süresi varı. Ama şuan çıkan faturaya bakıyoruz 02.07.2011 tarihinde sayacımız okunmuş; son ödeme tarihi de 14.07.2011 olarak belirtilmiş. Arada vatandaşa tanınan süre 12 gün olarak reva görülmüş. Maaşını ayın 15`inden önce alan kaç kişi var. 10 günlük sürede nasıl ödeme yapacağız. Bu uygulama ile gecikme zammı ödenmeye zorlanıyoruz" sözleriyle teki gösterdiler.

 

Bingölün Sesi Gazetesi: Öğretmen atamaları bugün yapılacak 
Milli Eğitim Bakanlığı, 6 bin 575 öğretmenin kadro atamasını bugün yapacak. Bu kapsamda Bingöl`de 155 öğretmen atanacak

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bingöl`de HES yoğunluğu 
Bingöl genelinde yapım çalışmalarına başlayan ve çalışmalarını sürdüren toplam 24 adet Hidroelektirk Santrali(HES) olduğu öğrenildi. 
Son yıllarda ülke genelinde boy gösteren ve enerji üretimi yapan HES`ler, Bingöl`de de boy göstermeye başladı. 

Edinilen bilgiye göre, Bingöl Merkez Gökçekanat, Bilaloğlu, Sarıçiçek köy sınırlarında ve DSİ parkı civarında birer adet olmak üzere 4 adet, Genç ilçesinde Beyhan 1, Kale 1 olmak üzere toplam 2 adet, Solhan ilçesinde 1 adet, Karlıova ilçesi Devecik köy sınırlarında Saf1, Saf2, Saf3, Boncukgöze, Kaynak ve Yeniköy sınırlarında da 2 adet olmak üzere toplam 5 adet, Peri suyu üzerinde 8 adet, Kiğı ilçesinde 3, Adaklı ilçesinde de 1 adet olmak üzere il genelinde toplam 24 adet HES bulunduğu öğrenildi.

 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Suçu Bildirmemek Artık Suç Değil 
Anayasa Mahkemesi T.C.K`daki yeni düzenlemeyle `suçu bildirmeyenlere hapis cezası verilmesini` öngören yasanın iptali Resmi Gazete`de yayınlandı. 

 

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir