• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Meteoroloji`den 8 ilimize kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji`den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, önemli bir değişikliğin olmayacağı, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğle saatlerinden sonra Doğu bölgelerde aralıklarla görülecek gök gürültülü sağanak yağışın; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Bayburt, Erzurum`un güneyi ile Van`ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Akdeniz`in doğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, iç ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz Bölümü`nün iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Erzurum`un güneyi ile Van`ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir