• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
`İsrail hesap veren konumda`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Kültür Sitesi önünde bir araya gelen İHH gönüllüleri, üç yıl önce mavi Marmara gemisine İsrail tarafından yapılan saldırının İstanbul Adliyesi’nde görülecek davasına destek vermek ve basın açıklaması yapmak için iki otobüs ile hareket etti.
 
Yola çıkmadan önce açıklamada bulunan İHH gönüllüsü Mehmet Vural, “Siyonist İsrail gemiye saldırıp bizleri darp etti, gasp etti,  arkadaşlarımızı şehit etti, ama biz dönerken şunları söylemiştik, ‘İsrail rotamızı Gazze’den Aştuta çevirdiği zaman hesaplayamadığı bir şey vardı, tüm dünyanın rotasını Gazze ye çevirmişti’” dedi.
 
Başka bir program için Manisa’da bulunan Ramazan Kayan da İstanbul a gidecek olan kafileyi uğurlamak için kültür sitesi önüne gelerek kafiledeki gönüllülere bir konuşma yaptı.
 
Bu kutlu yolda kendilerine Allah’tan muvaffakiyet dilediğini belirten Kayan, ”Siyonist İsrail belki de tarihinde ilk defa ciddi bir yargılanma sürecine girdi. Bugüne kadar hesap vermeye yanaşmayan siyonist güçler artık hesap sorucu durumda değil, hesap verici konuma düşmüş durumdalar. Bunu da sizler gibi, duyarlı kardeşlerimizin gayretlerinin, mücadelelerinin, direniş bilincinin sonucu olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından İHH gönüllülerinden olan kafile dualar eşliğinde yola çıktı.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir