• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, tüm aksi açıklamalara rağmen erken emeklilik ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yaşa takılanlara emeklilik yolunu açacak formülün mali tabloyu bozmaması için çaba gösteriliyor.

Takvim`in haberine göre 1999 yılından önce sigortalı olup sonradan çıkan yasayla emeklilikleri yaş yüzünden ertelenen yaklaşık 5 milyon vatandaşın sorunu ile ilgili formül arayışında sona gelindi. Türkiye`nin mali tablolarını bozmayacak ve mağduriyetleri de giderecek bir formül üzerinde çalışan bürokratlar hazırlıklarını tamamladı.

MALİ BOYUTU ÖNEMLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, erken emeklilik konusunda çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını belirterek, "Bunun kesinlikle mali portremizi bozacak noktada olması söz konusu değil" dedi. Bakan Çelik, Bursa`da katıldığı bir TV programında, "Bu konuda çalışmayı yapıyoruz. Arkadaşlar önümüzdeki günlerde çalışmamızı tamamlayacak. Mali boyutu nedir? Kaldırabilir miyiz? Olabilecek mi olmayacak mı? Bunun kesinlikle bizim mali portremizi bozacak noktada olması söz konusu değil" dedi.