• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Umut Kapısı Ramazan`a Hazırlık Yardımlarına Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR - Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Kapısı), ramazan ayının yaklaşmasıyla yardım çalışmalarına hız verdi. Yardıma muhtaç aileleri tespit ederek gıda, giyecek ve değişik yardımlarda bulunan Umut Kapısı, fakirlerin yüzünü güldürüyor. 

Umut Kapısı, son olarak yardıma muhtaç 630 aileye gıda yardımında bulundu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Umut Kapısı Genel Başkanı Av Şaban Dalgın, yardımlarının Ramazan ayı içerisinde de devam edeceğini söyledi. 

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif`in yaklaşmasıyla yardım çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Dalgın, "Bir Umut`ta Siz Olun" sloganıyla başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde Ramazan`dan bir önce bin 500 aileye gıda yardımında bulunmak için çalışmalarını başladıklarını söyledi. 

Ramazan ayı öncesinde tespit ettikleri fakir vatandaşlara gıda paketlerini elden teslim edeceklerini belirten Dalgın sözlerini şöyle sürdürdü; "Ramazan yardımlaşma birlik ve beraberlik ayıdır. Bu mübarek ayda fakir vatandaşlarımızın iftar ve sahur sofralarına katkıda bulunmak için dernek olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik. Ramazan ayı yardım paketleri hazırlayacağız. Bu paketlerimiz 2 kg sıvı yağ, 2 kg şeker, 1 kg kuru fasulye, 1 kg zeytin, 3 kg pirinç, 2 kg bulgur, 1 kg salça, 1 kg mercimek, 500 gr cay, 3 paket makarna ve 1 paket hurmadan oluşuyor. 2011Ramazan ayına bir gün kala 1500 aileye bu gıda paketlerinden dağıtacağız. Ayrıca, 2000 aile kırmızı ve beyaz et yardımında bulunacağız. Yardım paketlerini tespit ettiğimiz fakir vatandaşlarımızın evine götürüp kapıdan teslim edeceğiz. Ramazan ayı içerisinde de hedefimiz toplam 5000 aileye gıda paketlerini ulaştırmaktır. Ramazan Bayramına birkaç kala da 5000 kişiyi giydirmeyi hedefliyoruz." 

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir