• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
HÜDA PAR Cizre ilçe binası törenle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Hür Dava Partisi Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Şırnak`ta İl binasının açılışı ve bir dizi temastan sonra, Cizre`de kalabalık bir konvoy tarafından karşılandı. Hür Dava Partisi Cizre İlçe Teşkilatının açılışını gerçekleştiren Yılmaz, burada önemli açıklamalarda bulundu. Açılışa Genel Başkanın yanı sıra,  Hür Dava Partisi Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, Cizre, Silopi ve İdil ilçe teşkilat başkanları hazır bulundu.

`HÜDA PAR sizlere hizmet için kurulmuştur`
Açılış Programı Kur`an tilaveti ile başladı. Daha sonra halka seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, partilerinin halka hizmet için kurulduğunu belirtti.

Yaklaşık 100 yıldır süre gelen zulümlerin haksızlıkların her türlü gayri İslami muamelenin bitmesi için yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz, "Türkiye genelinde zulüm olmuştur ve kendi üzerimizde de çok daha büyük zulümler olmuştur. Katliamlara uğramışız, haksızlıklara uğramışız. Müslüman olduğumuz için, İslami kimliğimizden, inancımızdan dolayı katliamlara maruz kalmışız. Bu sistem kuruluşundan sonra Ulus Devlet projesini geliştirdi. Bu Ulus Devlet projesinde dine dindara yer yoktu, İslam`a yer yoktu. Bu Ulus Devlet Projesinde Türk olmayana yer yoktu. CHP`li bir vekilin söylediği gibi "Ancak Türk olmayanların, Türkiye`de, Türklere hizmetçi olma hakkı vardır." bunu dayattılar. Kimliğimizi inkar ettiler. İnancımızı inkar ettiler. Elifba dersi alanlar İstiklal mahkemelerinde yargılandılar. Sistemin bu zulmüne itiraz eden Şeyhlerimiz, alimlerimiz dar ağaçlarında sallandırıldı. Katliamlara uğradık. Dersim`de, Zilanda ve birçok yerde. Yine Alimlerimiz sürgüne gönderildi. Üstad Bediüzzaman gibi, yıllarca batı illerinde ölümüne kadar sürgünde bırakıldı. Cenazesine dahi kendi coğrafyasında kendi memleketinde müsaade edilmedi. Kabri açıldı ve bilinmeyen bir yere götürüldü.
 
`Devlet Roboski katliamını üstlenmek zorunda`
Devlet eliyle devletin yanlış uygulamalarına yeni bir örnek olarak; Roboski katliamı daha canlı taptaze duruyor. Yine Devlet eliyle işlenen bir katliam. Suçlu yoktur, fail yoktur, kusur yoktur, hata yoktur, insanlar öldüyse parasını öderiz olur biter. Bu kadar, biçilen değer bu kadar, insanımıza kendi halkına bir sistemin bir devletin biçtiği değer bu kadar parasını verir öldürürüz. Bu yanlış bir uygulamadır. Ve Roboski Katliamının sonuna kadar takipçisi olacağız. Devlet Roboski`de kendi yapmış olduğu katliamı üstlenmek zorunda kabullenmek zorunda. O emir veren insanları yargı önüne çıkarıp yargılamak zorundadır. Ve şunu unutmayın eninde sonunda o insanlar yargı önüne çıkacaktır. Zulüm ebedi değildir. Ve zalimler de, ebediyen  rahat edemeyeceklerdir.
 
`Devlet Kürt halkından özür dilemek zorunda`
Devletin gerek yakın zamanda işlemiş olduğu tüm cinayetler tüm katliamlar tüm zulümler için, gerekse de kurulduğu günden bugüne kadar bizlere çektirdiği, bizlere yaşattığı zulümler için özür dilemesi gerekiyor. Şeyh Said`i katlettiği için özür dilemesi gerekiyor. Üstad Bediüzzaman`ı sürgünlere gönderdiği için sürgünlerde ölümüne sebep olduğu için, kendi topraklarından mahrum ettiği için özür dilemek zorundadır. İnsanlarımızı camilerde Kur`an dersi aldıkları için yıllarca hapishanelere atan uygulamaları için özür dilemek zorundadır. Kendi kimliğini dile getirdiği için hakarete uğrayan, inancına sahip çıktığı için zulümlere uğrayan Müslümanlardan, halktan, Kürt halkından özür dilemek zorundadır. Ve bu özrü dilerken de bir daha bu zulümleri işlemeyeceği yönünde samimiyet göstermelidir. Bir kararlık göstermelidir.
 
`Parti programımız bu halkın esasına ve yaşantısına uygun`
Partimizin temel misyonu; hürriyettir, eşitliktir, adalettir, kardeşliktir. Kardeşliğin olması için diğer kardeşlerle eşit olmak gerekiyor. Türk`ün Kürde, Kürd`ün Türk`e eşit olması gerekiyor. Hz. Peygamberimizin Hadisi Şeriflerinde belirtmiş olduğu gibi; "Müslümanlar, iman edenler bir tarağın dişleri gibi eşittirler." Kardeş olacaksak bir tarağın dişleri gibi eşit olmalıyız. Kardeş olacaksak, bir bedenin azaları gibi olmalıyız. Türk eyer bir göz ise Kürd diğer göz olmalıdır. Bu İnsanları ne Kemalizm, ne Marksizm ne de Sosyalizm bir arada tutabilir. Ancak ve ancak bu halkları, bu insanları bir arada tutabilecek olan İslam`dır. İslam şemsiyesi altında Kürdün, Türkün, Arabın, Laz`ın vs. bu kavimlerin eşit bir şekilde, yaşayabileceği yeni bir anayasa yeni bir yönetim şekli gerekiyor. Hür Dava Partisi olarak bizler bunun telaşında bunun uğraşısındayız. Bunun davasını sürdürüyoruz. İnşaallahu Teala partimizin bu misyonu bir çok yeniliklere bir çok güzelliklere sebebiyet verecektir. Nitekim partimizin çıkışı ile beraber bugün bakıyoruz ki, parti programımızda belirtmiş olduğumuz birçok husus yeni anayasada göz önünde bulunduruluyor. Partiler ittifak halinde o taleplerimizi göz önünde bulundurup onlara imza atıyorlar. Bu da parti programımızın bu halkın esasına uygun olduğunu, bu halkın yaşantısına uygun olduğunu ve bu halkı temsil ettiğinin göstergesidir" şeklinde konuştu.
 
Yılmaz, son olarak Cizrelilere hitaben; "Bizler sizlere hizmet için varız. Ve biz şuna inanıyoruz. Hak yolda halka hizmet etmek, hakka hizmettir. Hak yolda, halka yapılan hizmet ibadet hükmündedir" diyerek konuşmasını bitirdi. 
(Abit Dündar - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir