• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Meteorolojiden birçok ile sarı kodlu uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Malatya, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara’nın kuzeyi, Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri ile Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri ile Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji cumartesi için birçok ile sarı kodlu uyarı verdi. Uyarı verilen iller şöyle; Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Van, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Artvin, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Giresun, Hatay, Malatya, Muş, Siirt, Tunceli, Bayburt ve Iğdır. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir