• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 06 Temmuz Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Hâkimiyet Gazetesi; ``MÜSİAD`dan 4-i Formülü" 
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) genel merkezi tarafından hazırlanan `2011 Yılı Ekonomi Raporu` hakkında bilgi veren MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, " Yeni dönemin 4-i formülünü içermesi gerektiğini, bir başka ifadeyle `istikrar ortamında, istihdam sağlayan, inovasyon odaklı, imalatı önceleyen bir dönem` olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

 

"Rahmet Pınarı Derneğinden Kuran Hizmeti" 
Sason Rahmet Pınarı Derneği, ilçe genelindeki camii ve Kuran kurslarına Elif-Ba dağıtımında bulundu. Yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle ilçe halkının teveccühünü kazanan Sason Rahmet Pınarı Derneği, yaz tatilinin birlikte ilçe merkez ve köylerinde Kur`an öğretimi yapılan camii ve Kur`an kurslarına 300 adet Elif-Ba dağıttı. 

 

Medya Gazetesi; "Sahipsizlik Yanık Ünitesinden Ettirdi" 
Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2009 yılında yapılan ve teknik ekipman dolayısıyla bir türlü hizmete giremeyen Batman Bölge Devlet Hastanesi yanık ünitesi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine devrediliyor. 

"Sürücüyü Hava Yastığı Kurtardı" 
Batman`a bağlı Hasankeyf ilçesi karayolunda bulunan Kesmeköprü mevkiinde meydana gelen kazada hava yastığının devreye girmesi olası can kaybını önledi. Batman-Hasankeyf ilçesi karayolunda bulunan Kesmeköprü köyü yakınlarında meydana gelen kazada Batman`dan Midyat`a gitmekte olan Mehmet Selim Polat (31) yönetimindeki 47 NC 506 plakalı özel oto, yoldaki virajı alamayarak takla atarak şarampole yuvarlandı. 
 

Pusula Gazetesi; "Şüpheli Paket Korkuttu" 
Öğretmenevi önüne bırakılan bir paket polisi harekete geçirdi. Patlatılan şüpheli paketten çöğ çıktı. 
 

Alınan bilgiye göre, Turgut Özal Bulvarı öğretmenevi önüne önceki akşam bırakılan şüpheli bir paket, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşların 155 polis hattını haber vermesi üzerine ekipler olay yerine geldi. Turgut Özal Bulvarının iki şeridini trafiğe kapatan polis ekipleri, paketin bulunduğu alanı tamamen boşalttı. Daha sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri, yol kenarına bırakılan paketi fünye ile patlattı. Patlatılan paketin içinden çöp çıkınca çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Yol daha sonra trafiğe açıldı. 
 

"Yanık Ünitesi Yerine Kalp Ünitesi" 
Batman Bölge Devlet Hastanesi yanık ünitesi Diyarbakır`a taşınıyor. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve teknik ekipman dolayısıyla bir türlü hizmete giremeyen Batman Bölge Devlet Hastanesi, yanık ünitesinin Diyarbakır`a taşınacağı öğrenildi. 12 yatak kapasiteli yanık ünitesi kalp ve damar cerrahisinde kullanılacak. Bu bölümde anjiyo, açık kalp ameliyatı ve kalp operasyonlarının yapılacağı öğrenildi. 
 

Doğuş Gazetesi; "Batman`da Dağlık Araziler Yeşillendi" 
Gercüş ilçesi kırsal kesiminde dağların önemli bir bölümü ormanlık alan içine dâhil edildi. Daha önceleri orman alanı statüsü içinde olmadığından vatandaşlar yakacak ihtiyacını ağaçları keserek karşılıyordu. Ancak Çevre ve Orman Genel Müdürlüğü ve Tapu Kadastro çalışmaları sonrası tapusuz olan dağlık alanlar orman statüsüne kavuşturularak ağaç kesiminin önüne geçildi, 
 

"MÜSİAD`dan Yeni Dönem İçin 4-İ Formülü" 
MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hazırlanan 2011 yılı Ekonomi Raporu hakkında bilgiler veren MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, "Yeni dönemin 4-i formülünü içermesi gerektiğini belirterek, "istikrar ortamında, istihdam sağlayan, inovasyon odaklı, imalatı önceleyen bir dönem` olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi. 
 

Mezopotamya Gazetesi; "Özdemir`den Yeni Dönem İçin 4-i Formülü" 
MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hazırlanan 2011 yılı Ekonomi Raporu hakkında bilgiler veren MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, "Yeni dönemin 4-i formülünü içermesi gerektiğini belirterek, "istikrar ortamında, istihdam sağlayan, inovasyon odaklı, imalatı önceleyen bir dönem` olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi. 
 

Batman Postası Gazetesi; "Batman Üniversitesi 51 Üniversite Arasında 13. Oldu" 
Tıp Fakültesi olmayan Üniversiteler arasındaki sıralamada ise Batman Üniversitesi Galatasaray Üniversitesi`nden sonra 24`üncü sırayı paylaştı. Batman Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan 51 Üniversite arasında ise 13`üncü olarak 2011 araştırmasında da adından söz ettirdi. 
 

Çağdaş Gazetesi; "TMO`ya Yeni Müdür" 
Batman Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürlüğüne Nail Yalçın atandı. 16 yıl süreyle Ziraat Bankası Batman Şube Müdürlüğü`nde görev yaptıktan sonra TMO`ya muhasebeci olarak atanan Yalçın, geçen hafta TMO Batman Şube Müdürlüğü`ne asaleten atandı. Önceki müdür Hasan Avaberk ise eski görev yeri olan Diyarbakır TMO Şube Müdürlüğü`ne kaydırıldı. Batman TMO Şube Müdürü Yalçın, Batman çiftçisini yakından tanıdığını ifade ederek; "Tüm imkânlarımızla çiftçilerimizin hizmetinde olacağız" dedi. 

M. Sıddık Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir