• DOLAR 32.497
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2496.63
  • ...
`Atatürk Seni Çağırıyor`a Kimse Gitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kampanyaları aylardır yapılan "Atatürk seni çağırıyor" sloganlı 19 Mayıs Taksim Yürüyüşü ilgi görmezken, İstiklal Caddesi`nde küçük çaplı bir gerginliğin dışında olay da çıkmadı.

İP VE CHP DESTEKLEMİŞTİ

Yürüyüşün duyuruları çok önceden yapılmaya başlanmış, Ulusalcı kitlenin kalelerinden İşçi Partisi ile CHP`nin de büyük desteği alınmıştı. İki partiden de temsilciler, vatandaşları bu yürüyüşe katılmaya davet ederken güvenlik güçlerini de olası engellemelere karşı uyarmıştı.

"ATATÜRK SENİ ÇAĞIRIYOR"

Kendilerine "Genç Kemalistler" ve "Çılgın Türkler" gibi adlar takan gruplar, İstanbul`un hemen her semtinde duvarlara, billboardlara Mustafa Kemal`li afişler asmış, "Atatürk seni çağırıyor 19 Mayıs’ta çılgın Türkler Taksim’e" sloganı ile özel pankartlar hazırlamıştı.

BİR AVUÇ GÖSTERİCİ

19 Mayıs etkinlikleri kutlanırken, Taksim`deki kutlamalarsa siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törenle sınırlı kaldı. Vatandaşlar söz konusu yürüyüşe ilgi göstermezken, bir avuç gösterici de sloganlar atarak evlerine geri döndü.

Bu sırada İstiklal Caddesi`nde polisle göstericiler arasında küçük çaplı bir gerginlik yaşanırken, beklenenin aksine büyük çapta olaylar yaşanmadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir