• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki  cezaevinde gerginlik!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu/hükümlüler tarafından koğuşta yangın çıkartıldığı yönünde çıkan haberler üzerine tutuklu/hükümlü yakınları cezaevi önünde toplandı. İçerden yakınları ile ilgili bilgi almak isteyen aileler, cezaevi önünde izdihama neden oldu.

Şanlıurfa Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada cezaevinde yangın çıktığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Valilik açıklamasında, "Bazı yerel internet sitelerinde Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu/hükümlüler tarafından koğuşta yangın çıkartıldığı yönünde haberler yayınlanması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği hâsıl olmuştur. 24 Mart 2022 günü saat 20.00 sıralarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir koğuşta kalan toplam 4 hükümlü/tutuklunun bulundukları koğuşa görevli infaz ve koruma memurlarının girmelerine engel oldukları ancak daha sonra söz konusu hükümlü ve tutuklular tarafından kapının açıldığı tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında ceza ve  infaz kurumunda yangın çıktığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğu olayda yaralanan hiçbir tutuklu ve hükümlünün olmadığı belirtildi.

Aynı cezaevinde 2012 yılında çıkan yangında 13 mahkûm hayatını kaybetmişti

Şanlıurfa E tipi Cezaevinde adli suçtan hükümlü mahkûmların kaldığı C-15 koğuşunda mahkûmlar arasında yaşanan kavga sonrası çıkan yangında koğuşta mahsur kalan 13 mahkûm hayatını kaybetmiş, 5 mahkûm da yaralanmıştı. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir