• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Mevsimlik İşçilere Kaymakamdan Çadırkent
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli`nin Baklan ovalarında çalışmaya gelen Şanlıurfalı 2 ayrı işçi grubuna Çal Kaymakamlığı tarafından daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için çadırkent kuruldu. Nisan ayı sonlarında Yukarıseyit ve Mahmutgazi köyleri sınırlarındaki alana gelerek, ekim ayı ortalarına kadar kalan, tarım arazilerimizin işlenmesinde işçilik yaparak geçimlerini sağlayan, yaklaşık 6 ay derme çatma çadır ve barakalarda yaşamaya çalışan işçiler, artık daha rahat çadırlarda kalacak.

Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, Başbakanlığın "Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi" konulu genelgesi kapsamında kaymakamlığın uyguladığı proje sayesinde, ilçedeki mevsimlik tarım işçileri rahata kavuşturulduğunu söyledi. Kaymakamlığın 2 grup halindeki yaklaşık 200 kişinin barınmaları için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na proje sunduğunu yaklaşık 157 bin lira tutarındaki projelerinin onaylandığını ifade eden Arıkoğlu, "Proje kapsamında 2 ayrı bölgede 26 adet çadır, 26 adet duşakabin, 26 adet seyyar WC, 16 adet çöp konteynırı, 2 adet jeneratör, 2 adet yangın söndürme özelliğine sahip su tankeri alınarak, Baklan Ovasında işçilerin ve ailelerinin ikamet ettikleri bölgeye götürülerek, kurulumları sağlandı. Yine aynı proje kapsamında işçilerin okuyan çocuklarının taşımalı eğitimle İsabey kasabasına taşınarak, okullarına devam etmeleri sağlanacak. İlçemizde uygulanan bu proje, aynı zamanda Denizli`de de ilk olma özelliğini gösteriyor." dedi.

Alınan malzeme ve ekipmanların işçilere teslimi esnasında, işçilere hitaben konuşan Kaymakam Arıkoğlu, "Yöremiz bir tarım bölgesi. Yıllardır her sene aralıksız ilçemize geldiniz ve derme çatma çadırlarda, sağlıksız koşullarda yaşayarak, ilçemiz için çalıştınız. İlçe tarımımız için büyük önem taşımaktasınız. Bizler de sizlerin yaşam şartlarınızın iyileştirilmesi için sorumluluk hissettik ve bu projeyle daha geniş, sağlam, su geçirmeyen, ısı yalıtımlı çadırlar, modern duşakabin ve tuvaletler, jeneratörler, su tankerleri, çöp konteynerleri temin ettik. Güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim." diye konuştu.

Cihan
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir