• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
İslam Baharı ABD`yi Tehdit Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaber Servisi
ABD`nin Tripoli`de ve Yemen`in başkenti olan San`a etrafında gelen tehditlerin direniş grupları tarafından olduğu tahmin ediliyor.

ABD geçen Eylül`de Bingazi`de yapılan saldırıdan dolayı yurtdışındaki diplomatik noktalarının güvenliği için hala diken üstünde bulunuyor ve gelen son saldırılarda ABD yetkililerini alarma geçirdi.


Raporlarda Kahire`de İslami grupların ABD ve Fransız hedeflerine karşı yapılabilecek saldırıların iyi planlı ve beklenenden daha geniş kapsamlı olduğu ortaya çıktı.


Daha önce yayınlanan raporlarda elçiliklerin hedef alındığı ortaya çıkmıştı. Öncelikli hedeflerin de ABD ve Fransız konsoloslukları olduğu belirtildi.


ABD ordusuna danışmanlık yapmış Rand Corp.`tan El-Kaide uzmanı Seth Jones


"Kuzey Amerika`da ve Orta Doğu`da ABD konsoloslukları için ciddi tehlikeler bulunuyor" diyor ve ekliyor: "Görünüşe göre El-Kaide`nin de olduğu islamcı grupları bölgede çok aktifler. Politik boşluk yaşanan ülkelerde büyüdüler"


El-Kaide’ye bağlı direniş gruplarının Bingazi saldırılarında 4 Amerikalı`yı öldürmesinden sekiz ay sonra bölgedeki tehditler arttı. Obama hükümeti saldırılar yüzünden baskı altında bulunuyor.

Bingazi saldırılarına karşı daha hazırlıklı olunabileceği ve Associated Press muhabirinin telefon kayıtlarına el konmasının sınırı aşmak olduğu gibi suçlamalar, ABD hükümetine yöneltiliyor.


ABD’li uzmanları Mısır ve Libya`daki saldırılarla Yemen`deki saldırılar arasında fark olduğunu söylüyorlar. ABD`deki CIA’nın en üst düzey yetkilisi olarak görev yapmış olan Daniel Benjamin, Yemen`de yerel direniş karşıtı önlemlerin işe yaradığını söylüyor.


Ancak daha önceki rejimlerin kontrol altında tuttuğu Libya ve Mısır`da tehlike giderek büyüyor. "Bu grupların üzerindeki baskı eskiye göre çok azaldı" diyen Benjamin bölgedeki güvenlik durumunun değiştiğini söylüyor.


Mısır`da Hüsnü Mübarek`in devrilmesinden sonra ülkedeki güvenlik azaldı. Yeni hükümet Sina Yarımadası`ndaki saldırıları ve Cemal örgütünün ortaya çıkışını önleyemedi.                       -Wall Street Jurnal-

Bu haberler de ilginizi çekebilir