• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
`Gençliğe Hitabe kaldırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mazlum Der Diyarbakır Şubesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ‘Andımız’ ve Gençliğe Hitabe’nin kaldırılması gerektiği vurgulandı.
 
Açıklamayı okuyan Mazlum Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Altun, “ Her yıl 19 Mayıs günü, “Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında icra edilen tören ve etkinlikler, ideolojik eğitimin öğrencilere benimsetilmesinin bir başka aracıdır. Bu kutlamaların statlardan meydanlara taşınmış olması meselenin özünde bir değişiklik değil, aksine bu sürece okullu olmayanları da dâhil etme işlevidir” dedi.
 
Eğitim sürecinde herhangi bir ideolojinin dayatılmaması gerektiğini ifade eden Altun, “Bireyi, insanlık onuruna bağlı doğal hak ve özgürlüklere sahip bir varlık olarak kabul eden bir eğitim anlayışının benimsenmesi gerekir. Bu anlayışın benimsenmesine okullardan başlanmalı ve başta ‘andımız’ ile ‘gençliğe hitabe’ gibi metinler çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Altun son olarak, “Beş yıldır sürdürdüğümüz  ‘Andınız Kaldırılsın’ kampanyasının devamı olarak ‘Gençliğe Hitabe’nin de kaldırılması çağrısını yapıyoruz” dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir