• DOLAR 32.541
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2489.755
  • ...
BATSO Başkanlığı için kıyasıya mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın en büyük odası olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri İl Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

 

7 grupla seçim yapılırken adaylar yaklaşık 2 aydır BATSO seçimlerini kazanmak için yoğun bir tempoyla hazırlığını sürdürdü.

 

Sabahın erken saatlerinde BATSO başkan seçimi için kültür merkezine gelen 2 bin 600 seçmen, oy kullanabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Polis ekipleri, kapı önünde ve içerde yoğun bir güvenlik tedbiri alırken içeriye girenlere üst aramasını yaptı.

 

Seçim çalışmaları bir demokrasi havasında geçti

BATSO başkanlığı adaylarından Salih Yıldız, diğer illerde 3’er tane adaylar olurken Batman’da 6 adayın yarıştığını belirterek, “Seçim çalışmalarımız bir demokrasi havasında geçti. Batman’da ilk defa böyle bir seçim yaşanıyor. Dilerim bundan sonraki seçimler de böyle olur. Dilerim Batman için hayırlı bir netice çıkar. Hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin Batman’ın ticaret ve sanayisinin gelişmesi için elinden gelen çabayı göstereceğine inanıyorum. Seçilsek de seçilmesek de seçilen arkadaşımıza her zaman destek olmaya hazırız” dedi.

 

Seçimlere büyük ilgi

Başkan adaylarından Osman Nasıroğlu da, ilk defa Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) başkanlığı seçimlerine bu kadar ilgi duyulduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Yüzde 90 oranında bir katılım oldu. Demokratik bir seçim oluyor ve bu seçimler Batman’ımıza hayırlı olsun. Batman için hangisi hayırlıysa inşallah o olur. Bu Batman’a bir gönül ve hizmet işidir. Bütün aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum.”

 

"Batman için hayırlısı hangisi ise o olsun"

Adaylardan Mehmet Şirin Bardakçı ise, “Çok güzel bir seçim havası var ve katılım çok iyi. Bu katılım bizi memnun ediyor. İnşallah BATSO üyelerimizi sağlıklı bir karar verir. Batman için hayırlısı hangisi olursa Allah, o arkadaşlarımızı muvaffak etsin ve Batman’ı güzel bir şekilde temsil eder” ifadelerini kullandı.

 

Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemlerinin, saat 17.00'de biteceği ve daha sonra yapılacak sayımda seçime katılan 7 gruptan hangi grubun seçileceği belirlenecek. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir