• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Hükümete Suriye Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından  yapılan  297’nci hafta basın açıklamasında   Erdoğan-Obama görüşmesi  değerlendirilirken hükümetin Suriye politikasına sert eleştiriler yapıldı.
 
Basın açıklamasını platform sözcüsü Adem Civelek  Maide suresi 54-55 ayetlerini okuyarak başladı.
Hükümetin Suriye politikasına tepki gösteren Civelek, Amerika’nın Suriye’deki birkaç İslami örgütü terör listesine almasıyla tasfiye sürecinin başladığını belirtti. Civelek, bu sürecin Başbakan’ın “Suriye terör örgütlerinin faaliyet sahası olmayacaktır. Amerika ile bu konuda  tam bir mutabakat sağlanmıştır ” sözleriyle kemale erdiğini öne sürerek  “Tam bir mutabakat ile sadık kalacağınız bu kararı kamuoyuna net olarak deklare edebilir misiniz? Suriye ‘yi terör sahası haline getiren kimlerdir sayın başbakan? Amerika ile tam bir mutabakat ile hangi İslami direnişi kurban edeceksiniz? SMDK ve özgür Suriye ordusu dışında sizin gözünüzde meşru bir direniş var mı? Yoksa tam bir mutabakat ile bağlı olduğunuz Amerika mı belirleyecek meşru muhataplarınızı?” ifadelerini kullandı.
 
Hükümetin Amerika’yı baş partner tayin etmeden hiçbir sorunu çözmeye muktedir olmadığını Suriye konusunda da bu istikrarın korundunu belirten Civelek,  “Hükümet Suriye halkının çıkarını gözetmek ve var olan  katliamları bitirmek maksadını, Suriye halkını yoğuran İslami kültürünü dikkate almadan çözemez. Suriye halkının özgürlüğü bu coğrafya da habis İsrail varlığından ve güvenliğinden bağımsız düşünülemez. Hükümet ve Amerika’nın dillendirdiği hikaye Suriye halkının refahı değil İsrail’in güvenlik endişesidir. Suriye ‘terör örgütlerinin çalışma sahası’ ifadesi bunun dışında bir anlam ifade etmemektedir.”şeklinde konuştu.
 
Civelek  açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Büyük baronların icazeti ile İsrail’in özür dilemesini siyasi başarı hanenize eklemeniz ile Gazze,Filistin hatta Kudüs sorununu çözmüş edalarına bürünmeniz bir talihsizliktir.En basit tahmin ile ilerleyen günlerde Gazze ziyaretinde yeni bir anlaşma hatta yeni bir yenilgiyi Hamas’a dayatmanız bir kehanet olmayacaktır.Sizin küresel aktörlüğünüz Suriye’de ki Müslüman muhalefeti terör örgütü ilan etmekten geçmiyor. Sizin Ortadoğu da muktedir olma çabanız Afganistan, Somali, Mali ve diğer Müslüman beldelerin işgaline katkıda bulunmanızdan geçmektedir. Bir an önce ellerinizi kanlı emperyalist, katil Amerika’nın ellerinden çekin! Bir an önce Müslüman halkın özgürlük mücadelesine, İslami cihadına ket vurma hesabından, hesaplarınızı çıkarın! Daha önce de söylediğimiz gibi Amerika sizin rabbiniz değildir”
(İlyas Yavuz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir