• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
HÜDA PAR Konvoyu Kaza Yaptı: 7 Yaralı(YENİLENDİ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Bismil’den Hani’ye gelen HÜDA PAR konvoyundaki bir araç ile TIR çarpıştı. Kazada ilk bilgilere göre biri ağır 7 kişi yaralandı.

 Edinilen bilgiye göre, kaza saat 11.00 sıralarında Hani’ye 4 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Hani’de Hür Dava Partisi İlçe Teşkilatının açılış törenine katılmak için Bismil’den Hani’ye gelen partilileri taşıyan 21 TB 712 plakalı otomobil ile Hani istikametinden gelen 21 ES 939 plakalı TIR birbirine sürtündü. Sürtünme nedeniyle TIR’ın şoförü ve adının Tahsin olduğu belirtilen kişinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çimento yüklü araç devrildi. Otomobil ise şarampole yuvarlandı. Devrilen TIR’ın üzerinde olduğu belirtilen Resül Ergenç yere savrularak ağır şekilde yaralandı. Kazada otomobilde bulunan Yasin Koç(sürücü), Fehmi Tunç, Sabri Ortaç ve Ömer Bilmez ise hafif şekilde yaralandı. Kazada ayrıca soyadları öğrenilemeyen TIR’ın şoförü Tahsin ve Maşallah Kant adlı bir işçi daha yaralandı. Kazanın dar ve bozuk olduğu ifade edilen yolda çimento yüklü TIR’ın kasa kısmının sarsılarak yön değiştirmesiyle meydana geldiği öne sürüldü.

 Yaralıların Hani Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındıkları ifade edilirken yaralılardan Resul Ergenç’in durumunun ağır olduğu diğer yaralıların ise durumlarının ciddi olmadığı öğrenildi

 Kaza nedeniyle Diyarbakır-Hani yolu trafiğe kapatılırken olay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 Öte yandan TIR şoförünün ehliyetinin olmadığı ve TIR`ın ait olduğu firmanın kazada yaralanan işçilerinin tedavi giderlerini karşılamak istemediği iddia edildi.

(İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir