• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Batmanlılar Adana’ya da tren seferlerinin yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman-Adana tren seferlerinin olmamasının kendilerini mağdur ettiğini belirten halk, seferlerin başlatılması için dilekçe vermelerine rağmen olumlu bir sonuç elde edemediklerini söyledi.

 

Yoğun talebe rağmen Batman-Adana seferlerinin başlatılmadığını dile getiren halk, yüksek fiyatlara yolculuk yapmamak için yetkililerden en kısa sürede Adana seferinin başlatılmasını istedi.

Murat Gülsever

“Birçok vatandaş bu konuda mağdur oluyor”

Hem hesaplı hem de daha konforlu olması nedeniyle vatandaşların trenle yolculuk yapmayı tercih ettiğini belirten Murat Gülsever, “30 senedir tren garına yakın bir iş yerinde esnaflık yapıyorum. Otobüs fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar tren ile yolculuk etmeye başladı. Bazı günlerde yüzlerce kişi iş yerimize gelip Adana-Batman arasında tren seferleri var mı, yok mu diye soruyor. Eski yıllarda Adana-Batman seferleri vardı ama şu anda yok. Birçok vatandaş bu konuda mağdur oluyor. Vatandaşların yoğun talebi üzerine halkla birlikte yetkililere başvuru dilekçemizi verdik ama bir netice alamadık. Yetkililerden Adana-Batman tren seferlerinin yeniden başlatmalarını talep ediyoruz.” dedi.

İsmail Güzel

“Adana’ya tren seferlerinin olmamasından dolayı çok şikâyet var”

Akaryakıt fiyatlarının artmasının halkın tren ile yolculuğa ilgisini arttığını vurgulayan İsmail Güzel, “Özellikle Batman’dan Adana’ya tren seferlerinin olmamasından dolayı halktan çok şikâyet duyuyoruz. Şu anda Adana’ya çok talep var. Adana tren seferleri olmadığı için insanlar çok mağdur oluyor. Adana tren seferlerinin başlamaması da işlerimizi daha çok kötü etkiledi. Yetkililerden halk için en kısa sürede Adana-Batman tren seferlerinin başlatmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Burak Önal

“En kısa zamanda Adana-Batman tren seferlerini başlatmalarını istiyoruz”

Daha önce Batman’dan Adana’ya tren seferlerinin yapıldığına ve halkın bundan çok istifade ettiğine dikkat çeken Burak Önal ise şunları söyledi:

“Daha sonra bilmediğimiz bir nedenden dolayı Batman-Adana tren seferleri iptal edildi ve uzun bir süredir yapılmıyor. Halk bu yüzden otobüsle yolculuk etmek zorunda kalıyor. Otobüs fiyatları da artan akaryakıt nedeniyle bayağı yükselmiş durumda. Bu nedenden dolayı da çoğu kişi yolculuk yapamıyor, yapanlarda yüksek fiyatlara yolculuk yapıyor. Tren seferleri olsaydı halk daha makul fiyata yolculuğunu yapabilecekti. Şu anda tren ile yolculuğa talep çok yüksek. Halkın çoğu şu anda Batman-Diyarbakır’dan sonra Adana’ya gitmek istiyor. Bu nedenden dolayı yetkililerden en kısa zamanda Adana-Batman tren seferlerini başlatmalarını istiyoruz.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir