• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Yavuz: Hem dinimize hem de dilimize sahip çıkacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 

ŞANLIURFA – HÜDA PAR Suruç İlçe Teşkilatının açılış töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, 90 yıldan beri dine ve dile savaş açıldığını belirterek “Allah’ın izniyle hem dinimize hem de dilimize sahip çıkacağız.” İfadelerini kullandı.

 

HÜDA PAR Suruç İlçe Teşkilatı partililerin büyük coşkusuyla açıldı. Açılış törenine aralarında HÜDA-PAR genel başkan yardımcılarından Mehmet Yavuz ve Şanlıurfa il başkanı Lokman Yalçın’ın da bulunduğu çok sayıda parti yetkilisinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.Suruç`un 11 Nisan beldesinde HÜDA-PAR heyetini büyük bir coşkuyla karşılayan çok sayıda partili konvoy ile birlikte ilçede tur atarak halkı selamladı.

 

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde Kürtçe olarak konuşan HÜDA-PAR Suruç İlçe Başkanı Halil Yavuz, HÜDA-PAR’ın adalet doğruluk ve insanlığın kurtuluşu için yola çıktığın belirtti. Yavuz, “Rabbimizin Asr süresinde tüm insanların hüsranda olduğunu ancak iman edip salih amel işleyen hakkı ve sabrı tavsiye edenlerin bunların dışında olduğunu belirtmiştir. Biz de parti olarak Rabbimizin bu emrine icabeten yola çıkmış bulunmaktayız.” dedi.

 

“Allah’ın izniyle bu oyunu bozacağız”

Programda konuşan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise, birilerinin 90 yıl önce kendilerini hem dinlerinden hem dillerinden uzaklaştırmaya çalıştığın belirterek şöyle konuştu: “ Evet, bir kanun ve bir nizamname ortaya koydular. Aslında hep beraber ehli küffara karşı bir mücadele verilmişti. Suruç’tan Diyarbakır’dan hatta Arabistan’dan Celile’den ve Nablus’tan Hakkâri’den Kürdistan bölgesinden Yozgat’tan ve Çorum`dan hep beraber bir mücadele vermişlerdir. Ama bu mücadelenin sonunda birileri dediler ki arkadaş bir saniye hepiniz Türk olmak zorundasınız bir de dinden uzaklaşmak zorundasınız. İki şeye savaş açtılar. Bir dine savaş açtılar bir de dile savaş açtılar. İşte 90 yıldan beridir yaşanan süreç budur. Biz de diyoruz Hür Dava Partisi olarak şu dine ve dile savaş açtınız bizde Allah’ın izniyle hem dinimize hem de dilimize sahip çıkacağız inşallah.

Biz de Kürt halkımızın dediği gibi ne dinimizi ne de dilimizi bırakacak değiliz. Çünkü dil Allah’ın ayetlerinden bir ayettir. Biz o yüzden diyoruz ki Allah’ın izniyle bu oyunu bozacağız. Bu yangının sebebi burası değildir bilakis bu yangının sebebi batının ta kendisidir. Devlet 90 yıldır Batıya yönelerek en büyük yanlışı yapmıştır.”

 

Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Hür Dava Partisi olarak Allah’ın izni ve iradesiyle şu mütevazi çabalarımızla birlikte Allah nasip eder halkımız da bize teveccüh gösterirse imanlı kadrolar işin başına gelirse Allah’ın izniyle artık bu gençler sanatçıların futbolcuların isimlerini değil, Ebu Bekir Sıddık, Ömer İbni Hatta,b Osman İbni Afvan Ali Ebu Ebi Talip ve Selehaddini Eyyübi’yi örnek alacaklardır inşallah. Bizim derdimiz var bizim davamız var buna Hür Dava diyoruz HÜDA-PAR diyoruz partiya doza azadı diyoruz.” (Ömer Taş-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir