• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Altının her zaman değerini koruduğunu, yatırımcısına kazandırdığını ifade eden kuyumcular, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

 

Önümüzdeki aylarda ons altında yaşanan hareketlilikten dolayı altın fiyatlarının çok daha fazla artacağı tahmininde bulunan kuyumcular, altın gramının bin 300 seviyelerine kadar çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Batman’daki kuyumcu esnafı Emrullah Kavak, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 ayar altın gramının 920 lira civarında olduğunu aktardı.

Emrullah Kavak

“Altın fiyatının daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz”

Bir süre önce altın gramının bin 60 liraya kadar çıktığını anımsatan Kavak, “Ardından bir düşüş yaşanarak altının gramı 630 liralara kadar geriledi. Şu anda ise dengelenen fiyat 920’lerde seyrediyor. Önümüzdeki aylarda dünyada ons altında yaşanan hareketlilikten dolayı altın fiyatının daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Tahminimize göre yılsonuna kadar ortalama altının gramı bin 300 veya bin 350 lira seviyelerine çıkacak.” dedi.

“Halkın alım gücü düşmüş durumda”

Altın fiyatlarında yaşanan iniş ve çıkışların işlerini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Kavak, “Fakat sattıklarımızı yerine koyabildiğimiz için kötü yönde bir etkilenmemiz yok. Satışlarımız haliyle eskisi gibi değil. Çünkü halkın alım gücü düşmüş durumda. Altın fiyatlarında artış dünya geneli olduğu için devletle alakalı bir şey değildir.” diye konuştu.

“Elinizdeki altınları bozmayın, birikimlerinizi altına yatırın”

Halka altın almalarını tavsiye eden Kavak şöyle devam etti: “Vatandaşlara tavsiyemiz şudur; Ellerindeki altınları bozmasınlar. Ellerinde tutsunlar. İhtiyaç halinde altınlarını bozsunlar. Fiyat düşüşü yaşandığında da alım fırsatlarını kaçırmasınlar. Fakat az da olsa vatandaşların ellerinde birikimlerini altına yatırmalarını tavsiye ediyoruz. Zor günler her zaman gelip geçicidir, sabretmek gerekiyor.”

Veysel Bağaç

“Uzun vadede altın her zaman iyidir”

Bir diğer kuyumcu esnafı Veysel Bağaç ise altın fiyatlarının şu anda normal seyrinde olduğunu söyledi.

Fiyatı inip çıksa da altın satışlarının az da olsa olduğunu vurgulayan Bağaç, “Şu anda altın alanlar genelde yatırım amaçlı alanlardır. Altın fiyatları eskiye göre yüksek ama uzun vadede altın her zaman iyidir. Kimileri düşer mi, yükselir mi diyor ama kimse altının durumunu kestiremiyor. Ama genel olarak düşünürsek altın her zaman uzun vadede iyi bir yatırım aracıdır.” dedi.

“Altın her zaman değerini korumaktadır”

Konuşmasının devamında Bağaç, “Şu anda bir çeyrek altının satışı bin 530 lira, yarım ise 3 bin 60 lira, tam altın 6 bin 120 liradır. Tabi fiyatlar günlük olarak değişebiliyor. Buradan vatandaşlara hem orta vadede hem de uzun vadede altın almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü altın her zaman değerini korumaktadır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız