• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinliler o duvarı deldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Duvarı, 2004 yılındaki inşasından sonra ilk kez yıkan Filistinliler, Kudüs tarafına geçtikten sonra kontrol noktasının etrafına Filistin bayrakları astı. Duvarın etrafında güvenlik önlemleri alan İsrail polisi, bölgedeki giriş çıkışlarda pasaport kontrolü yaparak geçişlere izin veriyor.

Filistinliler, İsrail’in inşa ettiği ayrım duvarını balyozlarla deldi. Doğu Kudüs’teki Türk Büyükelçisi’nin evinin de bulunduğu Ras Al Amut Mahallesi’nde, İsrail’in utanç duvarını balyozlarla delen Filistinliler, İsrail polisinin olay yerine gelmesiyle ara sokaklara dağıldı. AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Filistinlilerin, saat 06.45’te İsrail’in dini Şabat tatili başladığı sırada duvarın Batı Şeria tarafındaki Abu Dis Mahallesi’nden duvarı kırmaya başladıklarını belirtti. Duvarı, 2004 yılındaki inşasından sonra ilk kez yıkan Filistinliler, Kudüs tarafına geçtikten sonra kontrol noktasının etrafına Filistin bayrakları astı. Duvarın etrafında güvenlik önlemleri alan İsrail polisi, bölgedeki giriş çıkışlarda pasaport kontrolü yaparak geçişlere izin veriyor.


Duvar Şaron döneminde inşa edilmişti

İsrail’in “güvenlik duvarı” adını verdiği, Filistinlilerin ise “utanç duvarı” olarak adlandırdığı “ayrım duvarı” inşasına 2. Filistin İntifadası’nın ardından, eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron döneminde başlandı. 708 kilometre uzunluğunda olması planlanan duvarın yüzde 61’lik kısmı tamamlanmış durumda. Duvar, 1989’da yıkılan Berlin duvarından 15 kat daha uzun olma özelliği taşıyor. Üzerinde dikenli teller de bulunan duvarda her 200 metrede bir güvenlik kulesi var. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) yasa dışı kabul ettiği duvar, uluslararası taleplere rağmen yıkılamıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir