• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir Başka Olur Ensar İle Muhacir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malumunuzdur ki Suriye`nin içine bir ateştir düşmüş ve çok sıkıntılı günler yaşamaktadırlar. Esad halkına zulüm estirirken Esadın zulmünden kaçan Suriye halkı sınırı geçip Türkiye`ye sığındılar. Kalacak yerleri olmayan halka cami imamları, muhtarlar ve STK`lar sahip çıkmaktadır.

 

Ceylanpınarda yaptıkları faaliyetlerle gönüllere taht kuran Ensar Der. Gönüllüleri de gece gündüz demeden Suriyeli mültecilere yardım ettiler. Barınma,yeme,içme,giyinme ve temizlik konularında mültecileri öyle bir karşıladılar ki aklıma Medineli ensar ile Mekkeli muhacirlerin kardeşliği geldi.

 

Dernek gönüllülerinin yaptığı yardımlara ve ihlaslı çalışmaya Ceylanpınar halkı da destek verdi.Mülteci olarak Ceylanpınar`a gelen Suriyeli vatandaşların halini görünce ve yanı başımızda bomba seslerini duyunca anladım ki savaşlar filmlerde gösterilenler gibi yada kitaplarda okuduğumuz gibi değilmiş. Bombardıman sesleri hala kulaklarımda çınlamakta, bebeklerin kanlı vücudu gözümün önünden gitmiyor.

 

Yüce Rabbimiz Kur`an-ı kerimde şöyle buyurmakta: “Şüphesiz ki bir millet kendini değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez” (Rad:11) buyurmaktadır. Suriyeli muhalifler de kendilerini değiştirmek için diktatörlük zulmüne başkaldırmışlar. Esad zulmü ile muhalifler arasında kalan sivil halkın durumu içler acısı elinde bebekleri ile anneler, çocuklar ve yaşlı insanlar akın akın Türkiye`ye sığındı.

 

Türkiye halkı da İslami duruşunu ve insani kişiliğini birkez daha sergiledi ve tek Suriyeli sokakta yatmadı. Ceylanpınar halkı Suriyeli mültecileri kendi evinde ağırladı. Bizleri Müslümanlarla kardeş kılan Allah`a hamd olsun. Bu savaşı uzaktan izletip hak etmişlerdir yada oh olsun Arap milletine diyen zihniyeti kınarken, akan kanın durmasını da yüce Rabbimizden niyaz ederim. Dua eder ve dua bekleriz.

 

Eyüp Durmaz / Şanlıurfa (Ceylanpınar) - Yaş: 22
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir