• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
46’ncı Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Törenin açılışında konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bugün itibariyle Türkiye’nin ve dünyanın beklediği fuarımızı açıyoruz. Türkiye’nin en köklü fuar organizasyonuna sahibiz. Her zaman bir fuardan fazlasını sunmak için yola çıkan bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Özellikle mobilya sektörüne hitap eden fuarımız yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçileriyle tüm ilçeye hitap eder duruma gelmiştir.” dedi.

Uğurdağ, “Turizm ve otelcilikten çarşı esnafına varana kadar her kesime ekonomik katkı sağlamaktayız. Fuar tanıtımını gerçekleştirirken İnegöl'ü ve ekonomimizi, sonrasında ise mobilya sektörümüzü tanıtıyoruz. Gerek yerel gerekse ulusal medyada tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Mobilya sektörümüz şehrimize her anlamda katkı sağlayan bir sektördür.” şeklinde konuştu.

Fuar’ın açılışında bir konuşma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, “ BTSO olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman yanlarındayız. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Birlik ve beraberliğimizi çok güzel götürüyoruz. Büyümek için alanlara ihtiyaç var. Yöneticilerimiz birlik ve beraberlik içerisinde İnegöllü sanayicilere yeni alanlar açıyorlar. Aksi takdirde büyümemiz mümkün değil. Şirketlerimizin ölçeğini büyütmemiz lazım. Bunun için de yeni alanlara ihtiyaç var. Bu anlamda İnegöl ciddi projeler yönetiyor.” dedi.

Düzenlenen Fuar’da bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, “İnegöl, ihracat ve ithalat rakamlarıyla Türkiye’ye model olma yolunda ilerliyor. Fiziki konumu itibariyle de önemli bir sanayi merkezi durumundadır. İlimiz ekonomisine ciddi katkılar veren İnegöl sanayisi, ciddi istihdam sağlayan bir bölgedir. Coğrafi olarak önemli bir stratejik noktada yer alıyor. İlçemiz mobilya sektörü her yıl bünyesine yenilerini ekleyerek ihracatını ileri taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak fuarın açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir