• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sivas`ta ihtiyaç sahipleri yararına kermes açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - İmam Hatipliler Derneği tarafından Düzenlenen kermese, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kermes, Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin’in duasının ardından kurdele kesilerek açıldı.
 
Kermes açılışında konuşan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, “Kermesimize katılan bütün halkımızı canı gönülden kutluyorum. Yardımsever insanlarımızın katkılarıyla hazırlanan el emeği göz nuru çalışmalar, düzenlediğimiz bu kermeste sergilenecek. Giyim ve gıda üzerine yaptığımız kermesimizden alışveriş yaparak bir öğrencinin de eğitimine katkı sağlamış olacaksınız” diye konuştu.
 
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de imam hatip okullarının topluma kazandırdığı değerlere dikkat çekerek, “İmam Hatip Sivas’ta 1962 yılında kuruldu. 50. yılını idrak ettik. Kurulduğu günden bu yana çok güzel insanlar yetiştirdiler. İçlerinden bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar çıktı. Hocalar, profesörler, İstanbul müftüleri çıktı. Bunun gerçekleşmesine vesile olan şu anda dünyadan ayrılan o insanlara rahmet diliyorum. Sivas İmam Hatip camiasına, emeği geçen özellikle İhramcızade İsmail Hakkı Hazretleri’nin himmeti ile bu noktaya geldiğinin hepimiz farkındayız. İhramcızade hazretleriyle birlikte o dönemde faaliyet gösteren yönetim kurulu üyelerine de Allah’tan rahmet diliyorum. Düzenlenen bu kermesin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah – İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir