• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Afganistan için "İnsani Emanet Fonu" oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı, Afganistan için 'İnsani Güven Fonu' oluşturdu.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir araya İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammed Süleyman Al Jasser ve Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi oluşturulan "İnsani Güven Fonu" için imza töreni düzenledi.

Atılan imzaların ardından konuşan Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerden, İslami finans kuruluşlarından ve yardım kuruluşlarından Afganistan için oluşturulan emanet fonuna yardım yapmaları çağrısında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Taha, Afganistan halkının zor zamanlardan geçtiğini belirterek oradaki Müslaman kardeşlerimizin sıkıntılarını hafifletmek için yoğun çabalar gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Al-Jasser ise yapmış olduğu açıklama da emanet fonunun oluşturulmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek ihtiyaç duyulan zamanlarda Afganistan’a yardımın gerekliliğine dikkat çekti.

2021 yılının Aralık ayında Afganistan'daki insani durum sebebiyle İslamabad'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi 17. Olağanüstü Toplantısı'nda Afganistan'a insani yardımın kanalize edilmesi amacıyla İslam Kalkınma Bankası bünyesinde "insani emanet fonu" kurulması kararına varılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir