• DOLAR 32.446
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2480.546
  • ...
DEAH Kitap Fuarı`nda stand açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi; organ bağışını kamuoyunun gündemine getirerek dikkat çekebilmek,  Organ ve Doku Bağışı bilincini geliştirmek amacıyla 14-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Kitap Fuarı TÜYAP’da “Organ Bağış ve Diyabet Eğitim Standı” açtı.
 
Bilgilendirme broşürleri, afiş ve rozet dağıtılan stantta organ bağışı ve diyabet hakkında bilgi verildi.
 
“Organ Bağış ve Diyabet Eğitim Standı” günde ortalama 1500 kişiye diyabet ve organ bağışı hakkında detaylı eğitim veriyor.
 
Ayrıca tansiyon ve şeker ölçümü de yapılan stand, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
 
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Organ Bağışında bulundu
Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu Kitap Fuarı’nda yer alan “Organ Bağış ve Diyabet Eğitimi” standını ziyaret etti. Organ bağışında bulunan Kurtoğlu; “Türkiye de hala yürürlükte olan ’Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli’ hakkında 2238 Sayılı Kanun doğrultusunda 18 yaşını dolduran kişilerin ölümlerinden sonra kullanılmak üzere organ ve dokularını bağışlamak istediklerinde, sağlık kurum ve kuruluşlarında bulunan organ bağış bürolarına başvurmaları yeterlidir. Organ Bağışı hayat kurtarıyor. Ölmüş bir kişiden alınan organ bağışı yeni bir insanın dirilmesine vesile olur. Standımız 17 Mayıs tarihine kadar burada organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyor olacak. Yurdumuzun her yerinde organları işlevini yitirmiş, makinelere bağlı olarak hayatlarını sürdüren çok sayıda hasta olduğunu her yaştan binlerce hastanın organ bağışı için sıra beklediğini düşünürsek halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Fesih Duymuş – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir