• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Rusya'dan petrol uyarısı: Olası bir yaptırım tüm dünyayı etkiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peskov, gazetecileri yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'nin Rus petrol kaynaklarına ambargo uygulaması halinde, bu durum dünya piyasasını ciddi şekilde etkileyecek, Avrupa'daki enerji dengelerini bozacak ve herkesi etkileyecektir." dedi.

Kararın, Avrupalıların aynı anda "zor zamanlar geçirmesine" neden olacağını savunan Peskov, "Aslında, bildiğimiz kadarıyla, Rus petrolünün arzına yönelik bir ambargo konusu aktif olarak tartışılıyor." ifadelerini kullandı.

Böyle bir ambargo olması halinde ABD'nin, Avrupa'dan daha az etkileneceğine işaret eden Peskov, "ABD elbette Avrupa'dan çok daha rahat bir durumda olur. Avrupa'daki enerji dengesi ciddi anlamda, kötü bir şekilde etkilenir." diye belirtti.

Avrupa Birliği'nin Ukrayna'daki olaylarla bağlantılı olarak Rusya'ya karşı beşinci tur yaptırımlar üzerinde çalıştığı belirtiliyor. AB yetkililerinin, Litvanya da dahil olmak üzere Baltık ülkelerinin Moskova'ya petrol ambargosu uygulamakta ısrar ettiği belirtiliyor. Almanya, Avrupa'da enerji fiyatları yüksek olduğu için aceleci adımlar atılmaması konusunda uyarıyor.

8 Mart'ta ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarıyla bağlantılı olarak yaptırım olarak Rusya'dan enerji ithalatını yasaklayan bir kararnameyi imzaladı. Kararla birlikte Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri, petrol yakıtları ve yağları, damıtma ürünleri ile gaz, kömür ve kömür ürünlerinin ithalatı yasaklandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir