• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
İSKİ: Bu yıl İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da barajların doluluk oranı yükselmeye devam ediyor. Alınan yağışlarla beraber İstanbul'daki barajların doluluk oranları yüzde 85 seviyesini geçti. Istrancalar ve Kazandere barajları yüzde 100 seviyesine ulaşırken Ömerli, Darlık, Elmalı ve Pabuçdere'de doluluk oranları yüzde 90'ın üzerinde ölçüldü. Yine, Terkos ve Büyükçekmece barajlarında ise doluluk oranı yüzde 80'in üzerinde. Barajların doluluk oranları geçtiğimiz yıl aynı tarihte yüzde 62 olarak gerçekleşmişti.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Ortalama yüzde 85 oranında bir doluluk seviyesine ulaştık. Kazandere ve Istrancalar'da barajlarımızın doluluk oranları yüzde 100 seviyesinde. Ömerli, Elmalı, Darlık ve Pabuçdere'de yüzde 90 oranında bir doluluğumuz var. Büyükçekmece ve Terkos barajlarımızda yüzde 80'nin üzerinde bir doluluk oranına sahibiz. En düşük doluluk oranı ise yüzde 60 ile Sazlıdere. Bu yaz İstanbul'da herhangi bir su problemi yaşamayacağız. Ama biz her zaman olduğu gibi tasarruf alışkanlıklarının devam etmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu sadece bu yıl için değil, önümüzdeki yıllar içinde gerekli olan bir durum" şeklinde konuştu.

Doğal kaynakların sınırlı olduğunu düşünerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Mermutlu, "Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Elimizi sabunla yıkarken suyu kapatmalı, sebze ve meyveleri bir kap içinde yıkamalı, bulaşık ve çamaşır makinelerini dolu çalıştırmalıyız. Muslukları lavabo altındaki küçük vanalardan kısmalıyız. Ayrıca perlatör adı verilen basınç düşürücülerin de musluklara takılması, suyun tasarruflu kullanılmasına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir