• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
 TMSF Show TV ve BMC`ye El Koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / İstanbul
Çukurova Grubu ile TMSF arasında 7 Ocak 1999 tarihinde fona devredilen Interbank borçları nedeniyle protokol yapılmıştı. 398 milyon dolar tutarındaki 8 yıl vadeli ve libor artı 0,5 fizli ödeme planı yürürlüğe girdikten sonra geçen yıl ödemelerde aksama meydana geldi.
 
BUnun üzerine Ekim ayında Çukurova Grubu ödeme için ek süre talebinde bulundu. TMSF tarafından bu talep kabul edildi ve gruba ek süre verildi. Bu süre içerisinde de ödeme gerçekleşemeyince TMSF dün gruba ait Show TV ve BMC`ye el koyma kararı aldı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nda konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu`ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak 16 Mayıs 2013 tarihinde aldığı kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. Aş ve BMC San. ve Tic. Aş` nin yönetimini devralmıştır.

Daha önce de çeşitli zamanlarda yönetim ve denetimi TMSF`ye devrolunan şirketler, Çukurova Grubu ile yapılan protokoller çerçevesinde Gruba iade edilmişti.
 
Ancak gelinen aşamada, Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu zamanında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir