• DOLAR 32.511
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2485.032
  • ...
Hz. Fatıma Paris`te Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA – Paris’te İslami ve insani faaliyetlerde bulunan Medine Eğitim ve Kültür Derneği’nin gelenekselleştirdiği Cuma sohbetlerinin bu haftaki konusu, Cennet gençleri olan Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in annesi Hz. Fatıma idi.
 
Hz. Peygamber efendimizin (sav) kızı Hz. Fatıma’nın doğum günü münasebetiyle düzenlenen özel programda Hz. Fatıma’nın hayatı anlatıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Mutlu Kaymakçı hoca,  Hz. Fatıma’nın Peygamber efendimizin ilk eşi Hz. Hatice’den doğduğunu ve peygamber efendimizin vefatına kadar yaşayan tek çocuğu olduğunu belirterek, “Peygamber’in yani Ehli Beyt’in soyu Hz. Fatıma ve Hz. Ali’den gelmektedir. Cennet’in efendisi Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan’ın annesi, peygambere adeta annelik yapan bir şahsiyet, peygamberin gülü Hz. Fatıma” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak Mutlu Kaymakçı hoca sohbetini şu sözlerle bitirdi; “Fatıma’ların olması için vahiy iklimi ve Ali’lerin olması lazım. Ali’lerin olması için Fatıma’ların olması lazım. Hüseyin’lerin ve Hasan’ların olması içinde Ali’ler ve Fatıma’lar olması lazım.’’
 
Program okunan duayla son buldu. (Enes Suiçer - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir