• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
`Sizler de Bir Yetimi Kardeş Edinin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Merkezi Almanya’nın Bopfinge kentinde bulunan İnternational Help Organization Pro Orphans (Avrupa Yetim Der), “Kardeş Aile Projesi” kapsamında Bitlis’teki yetim ailelere Best- Der aracılığıyla yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.
 
Gelen yardımları yetim ailelere ulaştırmaya çalışan Best-Der Yardım Komisyonu Başkanı Molla Emrullah Uysal, bu yardımlara vesile olan Avrupa Yetim Der başata olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ederek, “Dünyanın her yerinde olduğu gibi, ilimizde de yüzlerce yetim, fakir, mağdur ve muhtaç sahibi insanlar var. Bunun yanında binlerce maddi imkânı iyi olan hayırsever insanlarımız da mevcuttur. Maneviyatının doruğa çıktığı bu üç aylarda, yapılan hayır ve hasenatların karşılığının kat be kat verildiği bu günlerde, hep birlikte bu hayırda yarışalım, yetim ve muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderelim ki, şanı yüce Rabbimiz de kıyamet günü bizim ihtiyacımızı gidersin” dedi.
 
İmkanları elverişli olan her kesin kendisine bir yetimi kardeş edinsin çağrısında bulunan Uysal, “Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, “Kim Müslümanlar arasında bir yetim alarak, yiyecek ve içeceğine dahil ederse, affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır” Bu hadis ışığında herkes bir yetimi kardeş edinsin ve onun ihtiyacını gidersin” şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir