• DOLAR 32.529
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2493.26
  • ...
Ribery Mescid İstedi, Takımı Cami Yapıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bayern Münih`ten Müslüman futbolculara incelik... Alman futbolunun büyük takımlarından Bayern Münih, Allianz Arena içine bir cami yaptırmak için harekete geçti.

Müslüman futbolcularının dini görevlerini daha rahat yerine getirebilmesi için böyle bir karar aldıklarını bildiren kulüp yöneticileri taraftarların da bu camiden istedikleri takdirde yararlanabileceklerini öne sürdü.

İMAM BİLE ATANACAK

Takvim gazetesinin haberine göre bu fikrin asıl sahibi takımın yıldızlarından olan Ribery...

Fransız oyuncunun stat içinde küçük bir oda yapılması talebini daha da genişleten yönetim yapacağı caminin içine sürekli çalışacak bir imam atayacak. Ayrıca burada bir islam kütüphanesinin bulunacağı belirlendi. Burada yapılacak islami konferenslara oyuncuların ve taraftarların katılabileceği gelen bilgiler arasında. Bayern Münih yönetiminin bu inşaatın yüzde 85`ini finanse edeceği ortaya çıktı. Diğer yüzde 15`lik kısım ise oyuncular ve taraftarların yardımlarıyla karşılanacak.

İLK NEWCASTLE BAŞLATTI

Avrupa`da Müslümanlar için ilk ibadethaneyi Bayern Münih`ten önce İngiliz kulübü Newcastle açmıştı. Newcastle ayrıca Müslüman oyuncuların ibadetlerini daha rahat yapabilmesi için stadın içinde bir mescit inşa etmişti. Bayern Münih`in cami fikrinin özellikle Almanya`da yaşayan Türkler tarafından memnuniyetle karşılandığı öğrenildi. Bu nedenle Müslüman futbolseverlerin Bayern`e teşekkür mailleri attığı ortaya çıktı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir