• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
İngiltere'den normalleşmeyeceğiz açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkileri normalleştirmenin bir hata olacağını söyledi.

Johnson, Muhafazakar Parti konferansında yaptığı konuşmada, “2014'te yaptığımız gibi sonrasında Putin ile ilişkileri normalleştirmeye çalışmak aynı hatayı tekrar yapmak olur” şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanlık Ofisi, iki lider arasında dün yapılan görüşmenin ardından, Johnson’un, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye Ukrayna'nın barış görüşmelerindeki tutumunu desteklediğini açıkladı.

İngiltere, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ile işbirliği içinde, Rus finans sektörünü hedef alan geniş kapsamlı yaptırımlar hazırladı. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyonun ardından Rus uçaklarının İngiltere ve AB hava sahasından geçişini de yasakladı.

İngiliz hükümeti bu ayın başlarında, Rus bağlantılarına sahip gemilerin İngiliz limanlarına girmesini yasaklamak da dahil olmak üzere Rusya'ya karşı yeni yaptırımları duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir