• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Halıcılar: Fiyat vermekte çekiniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Birçok sektörde olduğu gibi halı sektöründe de ham madde ile birlikte elektrik, kira, akaryakıt ve diğer alanlara gelen zamlar halı fiyatlarının da artmasına neden oldu.

Birçok alanda gelen zam üstüne zam vatandaşla birlikte esnafında zor günler geçirmesine ve alım gücünün düşmesine neden olurken sektör temsilcileri sürekli yenilene fiyatlar karşısında zor duruma girdiklerini belirtti.

Yıllardır halı sektöründe çalışan Yasin Demirelli sık sık gelen zamlar karşısında kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Elektrik, su ve diğer masraflar artınca kar oranımız düştü. Satışlarda sıkıntı yaşıyoruz şuanda. Müşteriye fiyat verirken çekinerek fiyat veriyoruz. Fiyatlar günlük değişiyor. Geçen sene 500 lira 6 metre kare halı bin 200 liraya çıktı. Piyasada her şeye zam gelince bundan dolayı halı fiyatlarına da zam geldi. Vatandaşın alım gücü düştü." dedi.

Yılladır sektörde çalıştığını belirten Gaffari Polat zamların bütün sektörleri etkilediği gibi halı sektörünü de ciddi oranda etkilediğini belirtti.

Polat zamlar sonrası işlerinin istenin çok altında olduğuna değinerek, "Zamlar tüm sektörleri etkilediği gibi halı sektörünü de etkiledi. Zamlar nedeniyle işlerde düşüş yaşanmaya başladı. Bu durum karşısında vatandaşın alım gücü de zayıfladı. Yapılacak olan zamların geri çekilmesidir. Elektrik, su, akaryakıt, yağ gıda gibi ürünlerdeki zamlar geri çekilirse sektör rayına oturur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir