• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Nijerya'da Lassa virüsü nedeniyle 112 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2022'den bugüne kadar 3 bin 79 kişide Lassa virüsüne rastlandı.

Vakalardan 112'sinin hayatını kaybettiği, ölümlerin en çok 21 ila 30 yaş arasını kapsadığı ifade edildi.

Toplam vakaların yüzde 70'inin Ondo, Edo ve Bauchi eyaletlerinde kaydedildiği bildirildi.

Nijerya'da 2021'de Lassa ateşinden 80'den fazla ölüm kaydedildi. Bu hastalığın daha önceki ciddi salgını 2017-2018 yıllarında gözlendi.

Lassa ateşi nedir?

Lassa ateşi, hemorajik ateş grubunun arenavirüs ailesine ait akut enfeksiyöz viral bir hastalıktır. Birçok yönden Ebola virüsünün neden olduğu hastalığa yakındır. Lassa ateşi, Nijerya, Liberya, Gana, Gine ve Sierra Leone dahil olmak üzere Batı Afrika'da yaygındır.

Bu ülkelerde her yıl yaklaşık 500 bin insan ateşli hastalığa yakalanıyor ve bunların yaklaşık 5 bini ölümle sonuçlanıyor.

Lassa Ateşi hayvan kaynaklı bir hastalıktır. Vektörü çok memeli sıçan “Multimammate rat” olarak bilinen Mastomys natalensis’tir. Bu kemirgen, bir kez enfekte olduktan sonra uzun bir sure virüsü idrarıyla çıkarır ve böylece virüs yayılır.

Lassa ateşi için henüz bir aşı yok. Bu nedenle yetkililer, bu hastalığın yayılmasını önlemek için hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir